x

Zorica Brunclik: Bila sam toliko siromašna, nisam imala čak ni radio!

Zorica Brunclik, koju trenutno svake subote gledamo u žiriju „Zvezda Granda“, uveliko radi na pripremama za svoj veliki solistički koncert koji će se desiti u oktobru u „Kombank areni u Beogradu.  No, Zorica nije zaboravila svoje početke, koji su bili i više nego teški, pa se često sjeti koliko joj je put do slave bio trnovit.

-  Rodila sam se sa željom da volim da pjevam, nije bilo trenutka u kojem sam odlučila da će to biti moje opredjeljenje, jednostavno, muzika je živjela u meni. Po maminoj priči, tek što sam prohodala stajala sam na šamlici i pjevala. Budući da potičem iz vrlo siromašne porodice, mi nismo imali radio, ali su imale komšije, pod čijim prozorom sam slušala muzik, čak i zimi naš je prozor  bio otvoren da bih čula muziku.

 

Popularna pjevačica često kaže kako joj je najviše u životu, pogotovo karijeri, pomogao Bora Spužić Kvaka.

 

- Bila sam sa njegovom kćerkom u školi i bio je jedini koji mi je pomagao u trenutku kada nisam imala ništa i ja mu to nisam zaboravila, a on, gore negdje na nebu, to zna. Brinuo se najviše o mom stomaku, da ne budem gladna i odveo me u robnu kuću da kupim odjeću da mi ne bude hladno. Čuo me je kako pjevam i mislim da u tom trenutku nije vjerovao da mogu da izrastem u zvijezdu kakva sam danas.

 

Izvor:expressmag.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.