27.BUSINESS CAFE: BREND, INOVACIJA I IZVOZ

28.02.2020 18:00
Hotel Evropa

Vladislava Skarića 5.

033 580 400

Agencija Globala Market Solutions najavljuje 27.Business cafe koji će se održat u srijedu 26. februara u Atrium sali hotela Europa sa početkom u 18,00 sati. 

U 2020. godini počinje nova sezona evenata Business cafea prepoznatljivog kao jedinstvenog eventa koji kontinurano već osmu godinu promoviše uspješne bh poduzetnike i podiže svijest o važnosti umrežavanja i djeljenja iskustva u poduzetničkom svijetu. 

Ugostili smo preko 40 uspješnih poduzetnika iz Bosne i Hecegovine, a da zaista imamo još mnogo toga ispričati potvrdit će govornici 27. Business cafea, gospođa Vesna Beganović i gospoda Faris i Rešad Začina. 

Vesna Beganović je osnivač Via Media, Via Media Dubai i medijske agencije Reach, partnera najveće svjetske medijske grupacije Omnicom Media Group. Osnivač projekta Branding konferencije, zvanični partener Cannes Lions festivala kreativnosti. Via Media je na tržištu je preko 20 godina i važi za jednu od liderskih agencija u BiH. Pored mnogobrojnih uspješnih projekata koji imaju iza sebe, izdvojili bi vrhunski organizovan poslovni forum EBRD-a, koji je ocjenjen kao najbolji sastanak ikada organizovan van Londona. 

Vesnina strast su kreativnost u službi razvoja biznisa, inovacije, tehnologija, digitalna ekonomija, umjetna inteligencija i business design. Majka je troje djece. 

Faris i Rešad Začina su osnivači kompanije Ministry of Programming. Sa željom da rade nešto novo, kreativno i korisno 2015. godine uplovili su u poduzetničku avanturu i osnovali kompaniju čiji proizvodi u tehnološkom smislu mijenjaju svijet nabolje, a koja je danas izrasla u multimilionskog izvoznika. Naime, kompanija Ministry of Programming je specijalizirana za podizanje start-up kompanija, koja je zajedno s svojim partnerima razvila inovativna rješenja poput pretraživača, društvenih mreža, trading sistema, te softvera za otkrivanje virusa. Startapi koje su proizveli danas rade u Švedskoj, Njemačkoj, Americi, Velikoj Britaniji i Švicarskoj. 

Uspjeh bh kompanije i mladih bosanskohercegovačkih poduzetnika potvrdila je dodjela nagrade za najboljeg menadžera u 2019. godini. Ministry of Programming se prošle godine plasirao na Deloittovom konkursa 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Srednje Evrope. 

Business cafe je event namjenjen poduzetnicima, onim koji žele uploviti u poduzetničke vode, koji žele učiti od najboljih i koji su spremni suočiti se sa stvarnošću. 

Ulaz na event je slobodan, a broj mjesta je ograničen.

Zainteresovani za event, druženje sa govornicima i drugim prisutnim poduzetnicima svoje mjesto mogu obezbjediti putem emaila [email protected] 

Event su podržali Domoinvest, Udruženje privrednika Pozitiv i hotel Europa. Medijski sponzori su: RSG radio, Oslobođenje, Akta.ba, O kanal i portal Radiosarajevo.ba.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.