6. SARAJEVO MARKETING SUMMIT!

23.10.2019 12:00

Rast je uvijek bio privlačan ljudima.

Djeca žele biti veća, sportaši žele napredovati (brže, više, jače). Ako nešto ne raste, za mnoge je to čudno, zapravo loše. U poslovanju se potražnja za rastom dodatno povećava.

Rast, rast i samo rast.

Iz godine u godinu 10%, 20% više nije dovoljno, želje su puno veće.

Na 6. Marketing Summit Sarajevo govorit će se o promišljenom, zdravom rastu.

Zašto?

Jer vjerujemo da marketing može biti pokretač rasta robne marke, kompanija.

Marketing mora razumjeti kako doprinijeti vrijednosti kompanije i kako se generira rast, jer je ovo najbolja priprema za sljedeću recesiju. Konferencija će otkriti pozadinu, ključne faktore, koncepte i filozofiju uspješnog, stabilnog i održivog rasta.

Također će biti prikazani primjeri visokog rasta. Šta je bilo u pozadini? Šta je uloga marketinga? Koja je uloga strategije i kakva je kultura kompanije za postizanje rasta? Kako bi marketinški stručnjak trebao misliti danas da bi svojoj kompaniji priuštio rast, ali i sebi. Vidjet ćemo zašto su određeni brendovi rasli u posljednjoj recesiji? Kroz primjere, tražit ćemo taktike, kako dobiti više kupaca, kako stvoriti veću vrijednost i postići bolju cijenu za njihove usluge, kako rasti kroz međunarodnu ekspanziju, kako razviti proizvode/usluge (korisničko iskustvo za postizanje rasta).

Vidjet ćemo mnoštvo različitih načina rasta i svaki od njih ima svoju logiku, ali i svoje zahtjeve.

Oni koji danas razumiju šta sve utječe na rast, rast će i u budućnosti, bez obzira na okruženje, koje će se i još više mijenjati.

Također će rasti i u sljedećoj recesiji.

Više o 6. Sarajevo Marketing Summitu na: www.marketing-summit.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.