Dragan Kojić Keba u Studiju N BHRT-a u četvrtak 27.02.2020. godine

27.02.2020 20:00

Srbijanski pjevač pop-folk muzike Dragan Kojić Keba uz orkestar Muzičke produkcije BHRT-a održat će svoj koncert 27. februara, sa početkom u 20 sati u Narodnom studiju N BHRT-a.

Popularni Keba će nastupiti u okviru projekta „Studio N“, u kojem svoje solističke koncerte održavaju domaći i regionalni pjevači i muzičari iz domena narodne muzike.

Dragan Kojić Keba rođen je u mjestu Klupci kod Loznice. U djetinjstvu se naročito interesovao za fudbal, ali je ljubav prema muzici ipak nadvladala. Prvu singl ploču „Dva jarana“ snimio je 1976. godine za diskografsku kuću Beograd disk. Pjesma „Postao sam drug samoće“ vinula ga je u sami vrh estradne scene bivše Jugoslavije. Uslijedili su hitovi „Zar za mene sreće nema“, „Srce piše suzama“, „Najlepša si uspomena“, „Imao sam ljubav jednu“, „Siromasi“, „Bre gidi džanum“ i brojni drugi, a naročito značajno mjesto u karijeri ovog vrsnog pjevača zauzima festival Ilidža 1989. godine (ujedno i posljednji predratni festival) i kultna pjesma „Plavo oko plakalo je“ s kojom je tada osvojio prvu nagradu publike.

Koncert će se moći pratiti u direktnom prijenosu na BH Radiju 1, putem YouTube kanala Muzička produkcija BHRT, na istoimenoj Facebook stranici i web stranici www.bhrt.ba 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.