Drugi internacionalni Kongres dječje i adolescentne psihoterapije

02.12.2020 11:57 Do 04.12.2020 20:00
Hotel Hills

Butmirska cesta 18, Ilidža, Bosna i Hercegovina

+387 33 947-947

Drugi internacionalni Kongres dječje i adolescentne psihoterapije održat će se od 2. do 4. decembra u hotelu Hills na Ilidži. Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih, u doba i poslije COVID-19 pandemije i posvećena je jednoj od najosjetljivijih kategorija društva - djeci i adolescentima. 

Zbog svoje kompleksnosti zahtijeva multidisciplinarni pristup pa će o njoj, kao i na prvom izdanju ovog događaja, govoriti eminentni stručnjaci iz različitih oblasti koji dolaze iz BiH, zemalja regiona i svijeta. Razmotrit će niz načina prevencije s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja djece i adolescenata te pojasniti kako ih učesnici mogu uključiti u svoju profesionalnu praksu tokom i nakon pandemije COVID-19. 

Organizator Kongresa je Bosansko-hercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska Asocijacija (BHIDAPA), a glavni partner UNICEF. 

Iskustvo s prvog izdanja kongresa obećava još jedan skup za razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi s ciljem očuvanja zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata, najavu novih trendova, širenje poslovne mreže i druženje. 

U skladu s preporukama i mjerama povodom borbe protiv COVID 19, učesnici će Kongres moći pratiti online. 

Novosti o ovom događaju možete saznati na web i Facebook stranici Kongresa.

U narednim danima će početi i prodaja kotizacija za ovaj događaj.

Zabilježite datum i rezervišite period od 2. do 4. decembra 2020. godine za Kongres dječje i adolescentne psihoterapije.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.