Ekskluziva najave
427 pregleda

Predstavljen program Škole trčanja: Zdravom ishranom i redovnim treninzima do cilja!

21.03.2017 16:00
predstavljen-program-skole-trcanja-zdravom-ishranom-i-redovnim-treninzima-do-cilja-main

Kad: 21.03.2017. od 18:00

Gdje: U ulici Franje Račkog na Vilsonovom šetalištu, Sarajevo, BiH

 

``Trči da pronađeš sebe`` i ``Lako je pobijediti druge, treba pobijediti sebe`` samo su neke od motivacionih poruka koje su se mogle čuti na predstavljanju sedmomjesečnog programa Škole trčanja Udruženja Marathon upriličenog u Cinema City-u. Budući polaznici pete generacije imali su priliku saznati glavne karakteristike planiranog programa, korisne savjete pripreme za prvi treninig, ali i pozitivna iskustva ranijih polaznika. 

``Sa nama trče svi, od 16 do 60 godina. Mi razvijamo lifestyle i svi oni koji krenu sa nama kasnije trče i na godišnjim odmorima i poslovnim putovanjima. Lični razvoj i transformacija polaznika koju ostavre kada uvide koliko stvarno mogu postići vlastitom motivacijom i trudom ono su što najviše volimo vidjeti`` otkrio je Tomislav Cvitanušić, osnivač Škole trčanja i jedan od trenera.

 

I ove godine Škola je osigurala da polaznike vodi stručni tim kojeg čini šest trenera i šest running buddies-a,a i dalje, shodno nivou spremnosti i kondiciji, treninzi će se obavljati u tri grupe. Od početnih do naprednih rekreativnih trkača, koji su već u stanju da trče 30 minuta i duže, svi će imati priliku da pronađu svoje odgovarajuće mjesto i po potrebi mijenjaju nivoe u okviru kojih žele trenirati.

 

``U prosjeku oko 200 trkača očekujemo na svakom treningu, a planirana su tri sedmično. Utorkom i četvrtkom u 18 sati i subotom u 9 sati ujutro. Treninzi snage i brzine su uključeni u program a u drugoj polovici “školske godine” bit će i dodatnih, drugačijih treninga. Bit će i zanimljivih izleta, planinarenja, odlazaka na utrke po cijelom regionu, tematskih radionica za trkače o ishrani i motivaciji``, izjavio je Erol Mujanović direktor Udruženja Marathon Sarajevo i jedan od trenera u Školi trčanja.

 

Veliku ulogu ima i pravilna ishrana, a njen značaj polaznicima poste sve jasniji kako napreduju u trčanju. 

 

``Vrlo brzo će uvidjeti da je pažljiva i sportska ishrana sastavni dio aktivnog i zdravog života. Psihička i fizička forma su jednako vezani za umjerene i prilagođene obroke koliko i za same treninge. U tom kontekstu Dukat Fit proteinski napitak igra korisnu ulogu jer dozvoljava da se nadoknade proteini nakon treninga a bez dodatnih i nepotrebnih kalorija``, savjetovao je Mujanović.

 

``Na treninge ne treba dolaziti sit, već jesti 2-3 sata ranije, kao i nakon treniniga``, dodao je Cvitanušić i istakao kako uživanje u trčanju garantuju i tehnike trčanja koje podrazumjevaju yoga disanje, pravilnu dužinu koraka te opuštene mišiće lica i ruku.

 

Lactalis BH sa brendom Dukat i ove godine podržao je Školu trčanja, te će, sada već kroz tradicionalno sponzorstvo, bodriti polaznike na treninzima, ali i na brojnim planiranim utrkama, polumaratonima i maratonima, kao idealan saveznik za obnovu snage i energije.

 

Prvi trening pete generacije polaznika Škole trčanja održat će se u utorak 21. marta, 18 sati u ulici Franje Račkog na Vilsonovom šetalištu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.