x

``Šampion`` Rasim Bašić protiv Samo Petjea!

Borac sarajevskog ``Šampiona`` Rasim Bašić nakon sjajne borbe na K-1 Open Challenger protiv Grega Smole, u kojem je iako poražen pokazao svoj talenat, ponovo se bori ovog puta protiv opasnog Samo Petjea na ``Gorizia Fight Night``.

Bašić je višestruki prvak Bosne i Hercegovine, te je prošle godine osvojio i WKA pojas prvaka svijeta do 71 kg. Ovaj mladi borac je početkom septembra pružio sjajanu borbu protiv Grega Smole koji je bio znatno teži, ali i za nijansu bolji. Bašić je odmah nakon meča nastavio s treninzima s visokim tempom što mu je dobro došlo na neočekivani poziv u Novu Goricu. Trener Haris Radmilović ističe kako je Rasim u sjajnoj formi, ali i da je Petje vrhunski borac i da će borba biti odlična.

Samo Petje je također nastupio na Termama Čatež 8. septembra, gdje je u borbi s Sanelom Muslićem teško oštećen od strane glavnog sudije koji ga je diskvalifikovao a nakon čega Muslić nije prihvatio pobjedu.

Bašić i Petje će se boriti u subotu 28. septembra u meču do 72 kg po K-1 pravilima, i s obzirom da su se obojica ranije dokazali kao vatreni borci sigurno će i u ovom meču pružiti atraktivnu borbu.

Zahvalio bi se Prijateljima Kluba:BH PLAY KLADIONICE,OPTIKA ALMA VOGOŠCA,FIS-VITEZ,KING OF RING.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.