x

10 instant trikova za ljepotu koje niste znali!

Obično se dešava neki problem sa kožom kada je to najmanje poželjno, bilo da ćete da izađete na sastanak ili neko slavlje.

Dobro bi bilo da znate neke od ovih trikova koji vas mogu spasiti i u najgorim situacijama.

 

Maska za problematičnu kožu

 

Sve što ti je potrebno je 1 jaje, 1 mala kašika brašna i malo limuna. Sve promiješaj i ostavi na licu oko 15min. Isperi mlakom vodom. Rezultat – očišćene pore i blistava koža.

 

Kosa bez sjaja

 

Kosa ti je suva i oštećena? Ovo je super rješenje za brzo vraćanje sjaja tvojoj kosi – nakon pranja, kosu isperi jabukovim sirćetom i mineralnom vodom.

 

Ispucale usne

 

Jako ispucane usne namaži debelim slojem meda. Med će ih brzo regenerisati. Ako su ti usne sklone pucanju uvijek imaj pri ruci balzam na bazi nevena koji je poznat po svojim ljekovitim svojstvima.

 

Kečap

 

Hlor u bazenu može prouzrokovati dosta neugodnosti obojenoj plavoj kosi ili tvojim srebrnkastim pramenovima. Naime, moguće je da kosa poprimi zelenkastu boju zbog reakcije hidrogena i hlora. No, evo jednog ispobanog rješenja: namaži kosu kečapom, ostavi nekoliko minuta da djeluje, potom isperi i nastavi sa normalnom rutinom pranja kose. Crvena boja kečapa pomaže u neutralisanju zelene boje hlora.

 

Herpes

 

Ovo se često događa zbog stresa i pada imuniteta. Ako je herpes izbio, najlakše ćeš ga isušiti pastom za zube.

 

Razmazana maskara

 

Ovo je jedna od najčešćih make-up pogrešaka. Umjesto nanošenja mlijeka za čišćenje i brisanja cijelog kapka, mlijeko stavi na vrh štapića za uši i njime obriši mjesto gdje se razmazala maskara.

 

Homemade peeling za lice

 

Sve što ti treba su 2 kašike kukruznog brašna i 1 bjelance. Sve izmiješaj i stavi na lice. Drži dok se skroz ne osuši – oko 20-ak minuta. Isperi mlakom vodom. Superučinkovita sitna zrnca kukuruznog brašna ukloniće sve nečistoće. Oprez – lice će nakon toga biti crvenkasto pa ovo nemoj raditi pred sámi izlazak.

 

Balzam za kosu

 

Balzam za kosu je super stvar u slučaju kada nemaš gela za depilaciju pri ruci. U tu svrhu iskoristi balzam za kosu koji inače koristiš. Noge će biti super glatke i bez imalo iritacije. Još jedna stvar – kada se depiliraš – uvijek noge isperi mlakom, gotovo hladnom vodom kako bi izbjegla crvenilo.

 

Kovrdže bez pegle ili figara

 

Najlakše ćeš nakovrdžati kosu ako na još vlažnu naneseš pjenu i zavežeš kosu u malu punđicu na vrhu glave. Pusti da se osuši i rezultat će biti cool lokne.

 

Previše počupane obrve

 

Ako si slučajno iščupala i koju dlačicu više i ostalo je par rupica – oboji ih mekom olovkom za oči u crnoj ili smeđoj boji.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.