x

10 najboljih fudbalera koje je Real Madrid prodao!

Real Madrid je kroz historiju imao vjerovatno najzanimljivije prodaje, ali i kupovine. Njihova transfer politika je uvijek privlačila veliku pažnju medija. Bilo je tu mnogo dobrih, ali i loših poteza.

Vrijeme je da se prisjetimo najgorih prodaja Real Madrida u posljednjih 20-ak godina. Za nekim fudbalerima žale i dan danas...

 

10. Mesut Ozil

Mesut Ozil je svojevremeno u Real Madrid stigao iz Werder Bremena. U Realu je odigrao tri sezone i definitivno je bio jedan od najboljih fudbalera. On je bio najčešći asistent za Cristiana Ronalda i Portugalac je bio veoma nezadovoljan nakon što je Ozil otišao. Nijemac je prešao u Arsenal gdje i danas igra.

 

9. Clarence Seedorf

Holandski fudbaler je sigurno jedan od najboljih veznih fudbalera svoje generacije. U Realu je proveo tri godine prije nego što su ga 1999. godine prodali Interu. Kasnije je prešao u Milan i sa Rossonerima je osvojio sve što se moglo osvojiti.

 

8. Angel Di Maria

Sjajni argentinski vezni fudbaler koji je pravi madžioničar u veznom redu, ali Real ga se prilično lako odrekao na ljeto 2014. godine iako je Manchester United uplatio preko 50 miliona eura. Di Maria se nije snašao u Manchesteru pa je veoma brzo prešao u PSG gdje igra odlično.

 

7. Arjen Robben

Robben je uvijek važio za jednog od najboljih krilnih fudbalera na svijetu, ali nakon odlaska iz Reala postao je i jedan od najboljih igrača svijeta računajući sve pozicije. Real ga je prodao Bayernu nakon što su kupili Cristiana Ronalda i Kaku.

 

6. Wesley Sneijder

Već treći Holanđanin na listi. Bio je član Realove generacije u kojoj je igralo zaista mngo Holanđana, a Sneijder je bio jedan od onih koji su igrali daleko bolje nakon što su otišli iz Real Madrida. On je prešao u Inter i odmah osvojio italijansku Seriju A i Ligu šampiona.

 

5. Luis Figo

Ne treba ni spominjati koliko je Luis Figo značio za Real Madrid, kao i za svaku drugu ekipu u kojoj je igrao. Iako je imao već 33 godine kada je otišao iz Real Madrida, u Interu je pokazao da itekako može još igrati. Karijeru je završio 2009. godine.

 

4. Gonzalo Higuain

Vjerovatno najveći `kiks` Reala u posljednjih nekoliko godina bila je prodaja Higuaina. Ovaj argentinski napadač je prešao u Napoli gdje je pokazao o kakvom se igraču radi. Juventus je to prepoznao te su ga prošlog ljeta kupili za 90 miliona eura. Higuain je danas sigurno među ti najbolja napadača na svijetu.

 

3. Fernando Morientes

Morientes je nekada činio ubojiti napadački tandem sa Raulom u Real Madridu. Ipak, Kraljevski klub je napustio nakon dolaska silnih zvijezda u napadu poput Ronalda i Owena pa je otišao na posudbu u Monaco. Tamo je imao odlučnu sezonu te je igrao u finalu Lige šampiona. Vratio se u Real,ali naredne sezone je prešao u Liverpool. Karijeru je završio u Marseilleu.

 

2. Raul Gonzales

Raul Gonzales je legendarni kapiten Real Madrida koji je u klubu bio čak 16 godina. Iako je, u trenutku odlaska iz kluba imao već 33 godine, mnogi smatraju da je zaslužio ostati u klubu kojem je dao sve. Ipak, Real ga je pustio i Raul je otišao u Schalke.

 

1. Claude Makalele

Mnogi smatraju da je baš Makelele najveća greška Reala u ovom stoljeću. Iako su tih godina doveli najveće zvijezde evropskog fudbala, prodali su Makelelea i kao da se upravo zbog toga sve raspalo. Dugo je vezni red Reala tugovao za Makeleleom, a navijači Chelseaja su bili pravi sretnici što je došao baš u njihov klub.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.