x

5 fantastičnih trikova da izgledate 10 godina mlađe!

Ako tražite tajnu vječne mladosti, tu vam ne možemo pomoći, ali možemo da vam otkrijemo pet trikova u šminkanju, uz pomoć kojih možete izgledati do deset godina mlađe.

1) PODEBLJAJTE OBRVE 

Pune obrve izgledaju mladalački. Koristite puder ili olovku za obrve, nijansu svjetlije od obrva, da popunite praznine, a onda povucite olovkom tanku liniju iznad obrva. 

 

2) KORISTITE KOREKTOR 

 

Izbjegavajte prejaku šminku, jer ona ponekad može učiniti da bore, pogotovo oko očiju, postanu još vidljivije. Koristite svijetao koretktor za to područije, pa onda puder, koji ne bi trebalo mnogo da odudara od vašeg prirodnog tena. 

 

3) PRIKRIJITE „SMIJALICE“ 

 

Da prikrijete linije koje vode od nosa do usta, koristite korektor jednu nijansu svjetliji od prirodnog tena. Nemojte nanositi direktno preko cijelog nabora, već se trudite da prekrijete senke sa strane. Tako sprečavate definisanje ivica. 

 

4) SMANJITE PUĆENJE 

 

Linije oko usana postaju osetljivije s godinama, pa bi trebalo da povedete računa o namjernom pućenju usana koje je u trendu. Koristite olovku za usne u uglovima kako biste akcenat stavili na usne, a ne na linije okolo, i korektor ispod donje usne kako biste smanjili senke. 

 

Ispod podbratka nanesite bronzer, dvije nijanse tamniji od vašeg tena, dok podbradak treba da bude samo blago osenčen.

 

Izvor: Zena.blic.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.