x

5 savršenih destinacija, na koje bi trebalo da otputujete SAMI!

Planovi za putovanje nikada nijesu na odmet, i za njih uvijek treba da pronađete vremena. Ako za tako nešto nemate partnera, ne dajte da vas to obeshrabri, već se na putovanje uputite sami.

Australija

 

Već ste donijeli odluku da krenete sami na putovanje, pa zašto onda da ne krenete na najveću avanturu? Australija je fantastična destinacija za solo putnike. Australijanci su putnici po prirodi i razumiju poziv na putovanje, tako da su veoma gostoljubivi kada su solo avanturisti u pitanju. Australija je takođe jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, a Engleski ne bi trebao da vam bude problem.

 

Tajland

 

``Zemlja osmjeha`` zvuči kao divno mjesto za solo putnike. Osim što na njemu žive najtoplijih ljudi na svijetu i što je vrlo pristupačna destinacija, Tajland će uticati na sva vaša čula. Od šarenih pijaca, žestoke urbane scene i ulične hrane do umirujuće, prozirno plave vode prošarane stijenama i bujne džungle okružene pirinčanim poljima, sve je to što Tajland pruža. Kao bonus, zemlja propovijeda jednakost polova, a engleski govori gotovo svako.

 

Barselona

 

Uz jednostavan navigacijski sastav javnog prevoza, Barselona je jednostavan grad za solo putnike. Obavezno idite na arhitektonski Antoni Gaudi obilazak po Barseloni. Grad je dom za devet UNESCO zaštićenih svjetskih baština, od kojih je sedam dizajnirao Gaudi. Barselona će zadržati vaš želudac zauzetim, a možda ćete i nekog upoznati za stolom. Zauzmite barsku stolicu u jednom od brojnih tapas objekata i družite se ili posjetite Boqueria tržnicu kako biste sami jeli.

 

Njujork

 

Uprkos bolnoj glasini da su Njujorčani neprijateljski nastrojeni (to nije istina!), oni su zapravo jedni od najgostoprimljivijih i najuslužnijih naroda. Njujork je vrtoglav niz podsticaja, sa fantastičnim pozorištima i koncertima do restorana koji se protežu od ultra-šik do oni uličnih. Sjedite u lokalni kafić i posmatrajte ljude. Posjetite umjetničku stranu Njujorka, bilo najnoviju izložbu u MoMA-u ili eklektične grafit-murale u Bushwick četvrti u Bruklinu. Treba vam trenutak mira? Provozajte se busom od Staten Island Ferry do Staten Islanda i nazad. Ne samo da je besplatno, već ćete imati jedan od najboljih pogleda na Kip slobode, bez potrebe da potrošite novac.

 

Irska

 

Osim savršene kombinacije grada i seoskog života, Irska je izuzetno vizualno i kulturno bogata. Posjetite Dablin i čuvenu muzičku pub scenu te naručite pola litra piva i uživajte uživo u tradicionalnoj irskoj muzici. Zatim krenite na put prema zapadnoj obali zemlje vozeći se po Wild Atlantic Wayu, lijepom primorskom putu koji obgrljuje zapadni dio ostrva. Irska je prepuna prijateljskih prenoćišta, što čini spontana noćenja solo putnika jednostavnim i sigurnim.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.