x

6 savjeta za bolju organizaciju svih vaših cipela

Svi smo proživjeli onaj trenutak kada trebamo finiširati outfit sa savršenim cipelama i očajnički ih tražimo po svim ormarima, no ne možemo pronaći niti jedne koje bi nam odgovarale. 

 

Više nam se ništa ne sviđa, sve su nam dosadile i potrebno nam je nešto novo. Ali nije uvijek stvar u kolekciji cipela koju posjedujemo, pola problema leži i u organizaciji. Koliko god organizirali kolekciju cipela koju posjedujemo, čizme, tenisice, cipele na visoku petu, ravne, nekako nam nikada nisu dovoljno pregledne da se možemo bez problema odlučiti za jedne. Ako ih biramo na početku, cijeli outfit moramo podrediti cipelama, a ako smo ih odlučili ubaciti na kraju, ne možemo naći baš te koje smo zamislili. Kako bi se riješili muke i problema, istražili smo najbolje savjete kako organizirati ormar za cipele, a uz to se odjenuti u svega nekoliko minuta.

Pronađite ormar za odlaganje 

Iako neki ljudi vole držati svoje cipele u kutijama u kojima su ih i kupili, nije toliko praktično koliko možda izgleda. Osim što nije nimalo spretno stalno ih vaditi i spremati natrag u kutije, kutije nisu toliko pregledne kao što su ormarići za odlaganje cipela. U slučaju da se baš ne želite odreći kutija, pokušajte si olakšati život i zalijepite fotografiju tih cipela na kutiju, te ju okrenute prema van da odmah vidite koje se cipele gdje nalaze.

Cipele u suprotnim smjerovima

Ako imate malo mjesta, postavite jednu cipelu prema prstima, a drugu prema peti, jer osim što ćete dobiti više mjesta, preglednije ćete vidjeti cipelu sa svih strana. 

Grupirajte različite stilove cipela

Razvrstajte cipele ovisno o prigodama ili godišnjim dobima kada ih nosite. One koje najčešće koristite stavite pri vrhu, dok one koje čuvate samo za posebne prilike stavite negdje gdje vam neće toliko smetati.

Ne držite cipele na podu

Kada god je moguće, izbjegavajte držanje cipela na podu jer osim što će konstantno skupljati prašinu, nećete ih toliko nositi. Postavite ih na policu i osim što će vaše najdraže cipele visokih peta izgledati kao odlična dekoracija, bit će vam češće u vidokrugu što će rezultirati češćim nošenjem istih.

Koristite organizator 

Pohranite vaše ravne cipele i sandale u organizator koji će odijeliti svaki par posebno. Držat će cipele zajedno, a bit će vrlo pregledno te će cipele učiniti dostupnijima.

Sredstva za čišćenje cipela

Kako bi možda malo češće posegnuli za sredstvima za čišćenje cipela, ostavite ih u košari pored vašeg spremišta za obuću. Možda će vas tako češće podsjetiti da ih treba, tu i tamo, malo dotjerati.

 

Izvor: Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.