x

6 testova koje će `slomiti` ili ojačati svaku vezu!

Kaže se da je ljubav dovoljno jaka da pobjedi sve životne nedaće. Međutim, neke životne prekretnice ponekad donose promjene velike i snažne promjene. U takvim trenucima veza će ili opstati i ojačati ili slomiti pod pritiscima

1. Rođenje djeteta. Kada dobijemo dijete, potpuno se posvećujemo tom malenom i nemoćnom biću, a istodobno naš odnos s partnerom pomalo pada u drugi plan. 

 

Ponekad se dogodi da potpuno zanemarimo partnera i tada može doći do nesuglasica. Zapamtite da i dalje morate voditi računa o svom odnosu, razgovarajte o svim promjenama koje se događaju u vezi i ne sramite se toga.

 

2. Nevjera. Iako će čvrsti zagovornici vjernosti reći kako nema oporavka veze nakon nevjere, to se ipak događa. Naravno, za to je potrebno jako puno truda, rada i povjerenja koje je ozbiljno narušeno. Nemojte odmah nakon nevjere donositi odluku o prekidu nego si dajte malo vremena da razmislite o svemu.

 

3. Bolest. U trenucima kada vas zadesi teško zdravstveno stanje uistinu možete vidjeti je li vaš partner uz vas u potpunosti. Tada vam se mijenja svakodnevica, potrebno vam je puno strpljenja i brige, a neki ljudi tada pokažu da jednostavno nisu spremni za to.

 

4. Briga za roditelje. Mnogi kažu da je bolestan roditelj poput malene bebe – bespomoćno biće koje treba svu vašu brigu i ljubav. Zbrinjavanje ostarjelih i bolesnih roditelja u vlastitom domu zahtjeva puno vremena, energije i novca. 

 

Baš kao i kod prethodne točke, mnogi se ne mogu nositi s tom odgovornošću i zbog toga dolazi do problema u odnosu. S druge strane, vaš partner vam može pokazati bezuvjetnu podršku zbog koje ćete biti sretni što uz sebe imate tako dobrog čovjeka.

 

5. Gubitak posla ili financijski problemi. U ovakvim situacijama ključ je u – krivnji, tj. u tome da ne okrivljujete jedno drugo za gubitak posla ili probleme s financijama. Naravno, ako je uistinu tako. Većina parova u jednom trenutku svoje veze naiđe na ovakve prepreke i može ih riješiti samo zajedničkim snagama.

 

6. Neplodnost. Kada ne dolazi do začeća zato što oba partnera imaju problema s plodnošću, onda je to lakše podnijeti. Međutim, kada samo jedna osoba ima zdravstveni problem, onda se mogu dogoditi situacije u kojima dolazi do zamjeranja. 

 

Važno je zapamtiti samo jednu stvar – ljubav je uistinu dovoljno jaka da pobjedi sve, ali u tome joj treba i vaša pomoć. Parovi koji imaju ovakvih problema trebali bi jedno drugome biti bezuvjetna podrška bez obzira na ishod njihove borbe protiv neplodnosti.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.