x

8 najboljih modnih savjeta svih vremena!

Trendovi se možda mijenjaju velikom brzinom, ali žene sa stilom znaju da određeni trikovi koje primjenjuju ne zastarijevaju nikada. Naučite kako da uvijek budete u trendu i saznajte koji komadi nikada ne postaju pase i kako da ih nosite tako da se izdvojite od drugih.

Napravite spisak prije šopinga

Prije nego što krenete u šoping napravite spisak i to ne onoga što želite kupiti, već 10 omiljenih komada iz svog ormara. To će vam pomoći da ne kupujete ono što ćete obući jednom godišnje.

Nabacite maramu ili šal

Najbolje obučene žene svijeta biraju marame kao svoj omiljeni modni detalj. Ponesite je u tašni.

Broj manje farmerke

Kada ste u dilemi, kupite broj manje farmerke. One se uvijek razvuku, a nema ničeg goreg od džinsa koji neplanirano visi.

Detalji u jarkim bojama

Ukoliko vam u ormaru dominiraju stvari u neutralnim tonovima, dodajte malo života u svoj stajling uz pomoć cipela i tašni u jarkim nijansama. Ako ste malo hrabriji, nosite neutralne komade garderobe uz cipele i tašnu u dvije različite komplementarne boje.

Dužina pantalona zavisi od štikle

Najveća greška koju žene prave kada nose pantalone je neodgovarajuća dužina u odnosu na cipele. Nogavice trebaju padati preko vrha cipela i prekrivati veći dio štikle. Kada nosite baletanke, pazite da vam pantalone ne budu preduge i podvlače se ispod peta, jer to djeluje neuredno.

Zakopčana bijela košulja

Ona džins čini elegantnijim. Mana joj je što joj je rok trajanja kratak. Kupite tri bijele košulje, ne tretirajte ih izbeljivačima, jer će požutjeti i perite ih redovno.

Oslobodite ruke

Tašna s dugačkim lancem vam omogućava da je nosite na stranu i oslobodite ruke, a izgleda veoma šik.

Nekoliko istih komada

Naučite nešto od Džeki Onazis, koja je imala ormar pun ukrojenih kostimskih haljina. Ukoliko pronađete kroj koji vam odlično stoji, nabavite ga u nekoliko boja. Kada je nešto dobro, zašto bismo ga mijenjali?

Izvor: 24sata.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.