x

8 neočekivanih primjena krastavca!

Ovim povrćem možete da odmaglite ogledalo, ispolirate cipele i riješite se škripe vrata. Krastavci su jednostavni za uzgajanje i vrlo su ukusni. Svi znamo da pomažu ako su vam oči umorne, ali da li ste znali da pomoću krastavca možete da spriječite mamurluk ili očistite sudoperu? Za neke od ovih primjena ovog povrća vjerovatno niste znali! 

Odmaglite ogledalo 

Umorni ste od odmagljivanja ogledala u kupatilu svaki put nakon tuširanja? Pokušajte da ogledalo istrljate kriškom krastavca. Osim što će da eliminiše zamagljenost, pružiće i prijatan, osvježavajući miris. 

 

Riješite se crva i puževa 

Ako vam crvi i puževi uništavaju ono što ste posadili u bašti, neki savjetuju da sve što treba da uradite je da narežete nekoliko kriški svježeg krastavca na aluminijsku foliju i da stavite na zemlju. Hemikalije u krastavcu reaguju na foliju i šire miris koji ljudi ne osjećaju, ali štetočinama u vrtu smeta, pa će da napuste to područje. 

 

Obuzdavanje gladi 

Krastavac je odličan za konzumiranje kao brzi obrok koji će da smanji osjećaj gladi, pogotovo ako vam se uveče nešto jede, a ne znate šta. 

 

Krastavac je odličan za čišćenje 

Ako vam je dosta hemikalija i želite neko prirodno sredstvo za čišćenje, krastavac i te kako može da pomogne kod čišćenje slavina, sudopera i nerđajućeg čelika. Uzmite krišku krastavca i utrljajte ga na površinu koju želite da očistite. Ne samo da će da ukloni mrlje i da vrati sjaj, nego neće da ostavi tragove i neće da naškodi vašim prstima i noktima. 

 

Lijek za mamurluk 

Ukoliko želite da izbjegnete mamurluk i glavobolju, pojedite nekoliko kriški krastavca prije spavanja i probudićete se osvježeni i bez glavobolje. Krastavci sadrže 90 odsto vode, šećere i B vitamin. 

 

Krastavac za svježi dah 

Krastavac je idealan za uklanjanje neprijatnog zadaha. Sve što treba da uradite je da uzmete krišku krastavca i jezikom je pritisnete za nepce. Ostavite tako 30 sekundi i uklonićete loš zadah. 

 

Hitno poliranje cipela 

Utrljajte krišku krastavca na cipele i imaćete čiste i sjajnije cipele. Ovo najbolje djeluje na cipelama visokog sjaja. 

 

Za škripave šarke na vratima 

Uzmite krišku krastavca i utrljajte je na problematični zglob vrata i škripanje će da prestane barem na neko vrijeme.

 

Izvor: Stil.kurir-info.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.