x

AMER ME JE GLEDAO POPRIJEKO, VRIJEĐAO, A ONDA ME UDARIO FLAŠOM U GLAVU: Uhapšeni Srbin na Zakintosu ispričao kako je počeo HAOS I MASOVNA TUČA!

Dušan Ranković, koji je na grčkom ostrvu Zakintosu uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona saslušan je u grčkom sudu i zadržan je u pritvoru s pravom žalbe u roku od pet dana.

Ranković, koga je  Henderson udario flašom u glavu, u iskazu je rekao da je od siline udarca imao ``prekid filma``. On je tražio da se pokrene krivični postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio Hendersonu da ga udari tom flašom u čelo.

 

Ranković je, prema riječima njegovog advokata Zore Dobričanin, izjavio da su Amerikanci i djevojka iz Srbije htjeli da zauzmu sto za kojim je već on stajao i da ih je on zamolio da odu.

 

``Međutim, oni nisu htjeli da odu, a ovaj sada pokojni koji je stajao pored mene je bio jako neprijatan i počeo je da me vrijeđa, da se mršti, psuje, nisam ga baš razumio, ali sam svakako shvatio jer je mnogo puta upotrijebio riječ “f*ck, f*ck…”. U jednom trenutku taj Amerikanac, koji mi je djelovao da je viši i snažniji od mene, odgurnuo me je lijevom podlakticom u predjelu moje desne strane tijela, na šta sam mu odgovorio blagim udarcem u predjelu njegove lijeve strane glave, po njegovom vratu i to otvorenom šakom moje desne ruke. Nakon toga on je uzeo sa stola flašu u svoju desnu ruku i kao da je par trenutaka razmišljao, u tom trenutku meni prilazi njegov drug, koji je do tada stajao sa njegove desne strane i koji me u tom trenutku zadržava i sprečava da odem. I dok me on tako zadržava, pokojni Henderson me udara u glavu, po sred čela desnom rukom u kojoj drži flašu.

 

Osjetio sam strašan udarac flašom, od siline udarca ta flaša puca u kontaktu sa mojom glavom. Osjećam stravičan bol u predjelu lijeve strane glave i meni je pao mrak na oči, sve mi se zacrnilo. I to je sve čega se sjećam iz tog događaja…Ne znam koliko sam još udaraca zadobio, ali sam se osjetio kao pod anestezijom i neko bestežinsko stanje. Sljedeće čega se sjećam je da kao kroz maglu vidim sebe krvavog u ogledalu toaleta tog kluba, a tu su dvije devojke pored mene, koje me umivaju. Potom se sjećam da sam vidio brata u našoj sobi koji mi se obratio riječima “Dobro je brate, živ si!”, dok sam ležao u krevetu, a ne sjećam se ni kako sam dospio u krevet. Zadobio sam tešku povredu glave kao i brojne posjekotine sa lijeve strane lica i glave, od kojih su neke i sada vidljive ...``, rekao je da se i dalje ne osjeća dobro i da želi da što prije ide kod ljekara.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.