x

AMG se priprema za veliko slavlje!

Nakon priče o pogledu jednog od glavnih i odgovornih u AMGu na svijet automobilizma, donosimo priču o modelu kojim AMG slavi 50. godina od svog osnivanja.

Ako postoji proizvođač koji se može svrstati u  sam vrh automobilske industrije to je definitivno Mercedes i njegov odjel za podizanje raspoloženja svim entuzijastima, ali i profesionalcima, AMG. Kako bi proslavio 50. godina od svojeg osnivanja, AMG planira tržištu predstaviti seriju različitih modela koji će oduševiti sve redom. Uz razvoj hiperautomobila i proizvodnju već dobro poznatih GT verzija, AMG planira obožavatelje razveseliti ograničenom serijom novog GT RS modela!

 

Inače, AMG GT RS će biti jedan od najsnažnijih modela među konkurentima koji će razvijati gotovo 600 konjskih snaga. Za to je zaslužan V8 pogonski agregat zapremnine 4.0 litre  čije će performanse omogućiti ubrzanje do stotke za samo 3.6 sekunde. Osim toga, GT RS će biti opremljen i aerodinamičnim dodatcima koji će, uz dozu atraktivnosti, poboljšati i performanse koje razvija. Međutim, AMG planira proizvesti tek ograničeni broj primjeraka, njih 50, što GT RS čini idealnom prilikom za sve kolekcionare.

 

Osim GT RS AMG planira predstaviti i nekoliko drugih modela temeljenih na GT inačici, a koji će biti pozicionirani između GT S, odnosno GT R verzije. Cijena je za sada nepoznanica, no neke informacije govore kako će se raditi o iznosu od oko 180 tisuća eura.  Živi bili pa vidjeli.

 

Inače, ako niste upoznati s povijesti AMGa, osnovan je 1967. godine, a ime označuje prva početna slova osnivača, Aufrecht, Melcher and Großaspach. Već od početka, AMG se koncentrirao na modificiranje i razvoj takozvanih „performance“ modela. U prošlosti je surađivao s nekim od najvećih imena auto industrije, a čiji je rezultat nekolicina legendarnih modela koji su zauvijek zapisani u povijesti.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.