x

Akrapovič Full Moon koncept stvarno je nešto posebno!

Nije Akrapovič samo poznat po vrhunskim ispušnim sustavima bez kojih ne može proći niti jedan ozbiljan sportski automobil ili dvokotač, već ga sve češće prepoznajemo i po nesvakidašnjim studijama dvokotača. Ovaj slovenski brand dobro se snalazi u tim vodama. Konačno, sjetite se cruisera Morsus koji je ovaj proizvođač ispušnih sustava predstavio prije tri godine…

Nakon cruisera Morsus Akrapovič je još jednom zašao u sferu nesvakidašnjih dvokotača. Ovaj puta Slovenci su pripremili studiju pod nazivom “Full Moon” koja je javnosti prezentirana na Bad Salzuflen Custombike Showu u Njemačkoj. Kada nešto dobro ispadne prvi puta onda nema smisla ići drugačijim putem. Tako je i Akrapovič novi koncept izradi uz zdušnu pomoć slovenskog graditelja Dreamachine Motorcycles koji je dio elemenata s Morsusa prenio i na koncept otkriven ovog mjeseca.

 

Uz poznata dizajnerska rješenja ovdje su vidljiva i slična mehanička. Tako i Full Moon studiju pokreće S&S-ov dvocilindraš, no ovog puta u inačici od 1.524 ccm. Studija koja nama djeluje kao predimenzioniran dizajnerski rezač za Pizzu donosi mnoštvo karbona, aluminija i ono bez čega ne može, a to je poseban Akrapovičev ispuh. Posebnost ovog koncepta je i elektronsko upravljanje prednjim krajem, te hidraulički sustav koji podiže i spušta stražnji kraj tako da nema potrebe za nogarom kada se motocikl parkira.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.