x

Amar Agić potpisuje za RK Jajce!

Nakon što su RK Kakanj pojačali Zvekić i Sinanović, a ugovore produžili kapiten Denjo, najbolji strijelac Purić i golman Lilić uslijedili su i odlasci.

Osamnaestogodišnji Selmin Zahirović je pojačao redove sarajevske Bosne, pivot Đuhera je također napustio RK Kakanj i uskoro će pronaći angažman, dok ugovor sa ekipom Kaknja neće produžiti ni lijevo krilo Amar Agić koji će u narednim danima potpisati za ekipu RK Jajce. 

 

``Želim da se zahvalim RK Kakanj na svemu što su mi pružili. Jedni su od rijetkih koji ispoštuju sve obaveze prema igraču. Iako sam bio pozvan da i ove godine u Premijer ligi branim njihove boje zbog privatnih razloga ostajem u RK Jajce u narednoj polusezoni. Hvala treneru zaimoviću, gospodinu Hadroviću i predsjedniku Bečirhodžiću na svemu što su uradili za mene i nadam se da će ekipa Kaknja imati zapažene rezultate u novoj sezoni u Premijer ligi BiH``, rekao je Amar Agić, jedan od najzaslužnijih igrača Kaknja za plasman u Premijer ligu BiH.

 

Odlazak krilnih igrača Zahirovića i Agića će sigurno predstavljati veliki hendikep za ekipu Kaknja, ali mnogo je vremena do početka sezone, pa će Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Bečirhodžićem i trenerom Zaimovićem imati i više nego dovoljno vremena da nađe kvalitetne zamjene za ove igrače. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.