x

Bilbord o ćevapima "osvojio" Travnik: Podsjetnik da nam dobrog humora nikad nije dosta

Ukoliko ste se zaputili u Travnik, vaša posjeta gotovo da se ne računa ukoliko ne odete na porciju njihovih ćevapa. 

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Ovaj bh. grad poznat je po tradicionalnom mesnom specijalitetu, a što je sada potvrdio i dosjetljivi marketinški trik o kojem se ovih dana ne prestaje pričati.

NAJČITANIJA VIJEST

Objavljena umrlica nastradale pjevačice u Dubaiju: Ožalošćena porodica se oprostila od Andrijane

Već je poznato kako, ukoliko dođemo na temu ćevapa, ne možemo da ne spomenemo Travnik, grad udaljen svega sat vremena vožnje od Sarajeva, a gdje se prave jedni od najukusnijih i najpoznatijih ćevapa u BiH.

Upravo zato Travničane, ali i, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, ljude širom zemlje, dojmio se bilbord koji je nedavno postavljen u ovom gradu, a koji je na zanimljiv način "pozvao" ljude da se počaste travničkim ćevapima.

On prikazuje ćevape u somunu s potpisom ćevabdžinice Hari, a iznad njih igru riječi s natpisom: "Jedina zaslužena desetka u Travniku".

Mnogi su se složili da ih je uspio nasmijati.

Dovitljivom vizualnom komunikacijom, autor bilborda ne samo da je uspio podsjetiti građane na kvalitet jedne od najpoznatijih ćevabdžinica u BiH, već i na to da nam fali više smijeha, sadržaja inspirisanog kvalitetnim humorom i sarkazmom, po čemu su Bosanci i Hercegovci i poznati.

Inače, ćevabdžinica Hari poznata je po porodičnoj tradiciji pravljenja ćevapa koja neumorno radi već tri decenije.

Godine 2019. napravili su najveću porciju ćevapa ikada gdje su poslužili čak 2.160 komada njih, a moto kojim se sve ove godine vode je to da je kvalitet uvijek na prvom mjestu.

NAJČITANIJA VIJEST

JOVANA JEREMIĆ RASPLAKALA PRATIOCE: Nikad emotivnija objava sa kćerkom Leom - ovo će vas dovesti do SUZA! (FOTO)

Hari je nezaobilazna lokacija svih koji dođu u Travnik, a to potvrđuju i brojni gastro magazini te blogeri koji su potrazi za najboljim ćevapima ili jelima od mljevenog mesa, uvrstili ovu ćevabdžinicu na sami vrh svog popisa.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

klix.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.