x

Apel za pomoć profesoru Elviru Dugaliću heroju odbrane Sarajeva!

Našem sugrađaninu Elviru Dugaliću, patrioti i borcu je potrebna naša podrška i pomoć za transplantaciju bubrega. Trenutno, pacijent se nalazi na dijalizi, nadamo se da će uz pomoć dobrih ljudi prikupiti potrebna sredstva za liječenje u Francuskoj, Kliničkom Centru u Nici, koja iznose 80 000 KM. Ta sredstva koja su potrebna nije u mogućnosti sam da obezbijedi. 

Kao patriota bio je pipadnik Armije R BiH. Ranjavan tri puta. Dobitnik najviših ratnih priznanja, te RVI sa visokim postotkom.  Nikada nije odustajao od borbe za odbranu države i njenih građana. 

 

Ove godine mu je otkazala funkcija bubrega. S novim pogledom na život, Elvir je dugogodišnji prosvjetni radnik i ogledalo mladih. 

 

Danas se bori za vlastiti život! Na osnovu pravosnažnih presuda od više od četiri godine, Vlada i njene nadležne institucije, te firma Vranica mu duguju finansijska sredstva koja bi mu bila sasvim dovoljna za nastavak liječenja. Nakon mnogih medijskih istupa, objavljivanja te predhodnih obraćanja nadležnim institucijama, iste su ignorisale zahtjev našeg sugrađanina, pravili se nevješti i lopticu prebacivali sa institucije na instituciju, te je prinuđen da se obrati građanima na ovaj način . 

 

Pomozimo mu da skupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u Francuskoj . 

 

Donacije se mogu uplatiti na račun : 

SWIFT 

UNCRBA22 

IBAN code : BA393387202882472761

UniCredit Bank ( Devizni račun ) 

SWIFT 

UNCRBA22

Račun u KM : 

Giro Acc: 3389102509090857

UniCredit Bank ( Konvertibilne Marke ) 

Full beneficiary name : Elvir Dugalić

(Source.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.