x

Audi priprema napad na tržište SUV modela!

S dolaskom proljeća bude se  nove ideje i stvaraju se nove vizije koje će u budućnosti obilježiti auto svijet. Jedan od proizvođača koji, potaknut proljetnim suncem, kreće u nove projekte je i Audi.

Naime, Audi je u javnost pustio informacije kako u skorašnje vrijeme planira pravu malu ofenzivu na tržište izravno izazivajući BMW. Stručnjaci iz Audia, potaknuti rastućim trendom proizvodnje i prodaje SUV modela i varijacija na temu, zaključili su kako bi bilo dobro svoju brojalicu upotpuniti novim brojem. Novi model bi na tržištu trebao biti već tijekom 2019. godine, a Audi, kao što je bilo već spomenuto, njime direktno napada BMW i njegov X4, odnosno X2 te Mercedes GLC.

 

Q4, kako su ga nazvali, bit će opremljen slično kao i njegov stariji brat, Q5, odnosno Q3. Neslužbene informacije govore kako će Q4 biti nešto duži u odnosu na Q3. Javnost je puna nagađanja o dizajnu i opremi pa se tako između ostaloga spominje kako će interijer krasiti 9.2 inčni zaslon osjedljiv na dodir u full HD rezoluciji, a kojim se upravlja infotaiment sustavom.

 

Što se motorizacije tiče, informacije govore kako će ispod poklopca motora biti 1.5 litreni dizelaš, odnosno benzinac u izvedbi s četiri cilindra. Uz njih, Audi priprema i modificiranu verziju dobro poznatog 2.0 litrenog agregata, odnosno razvija potpuno novi 2.5 litreni petcilindraš koji će razvijati 400 konjskih snaga. Nadalje, navodno se planira i e-tron model koji će imati autonomiju vožnje 50 kilometara.

 

Međutim, prije predstavljanja novog SUV koji je nalik na crossover, Audi planira predstaviti novu generaciju A7. Već prije no što je uopće službeno predstavljen tržištu, a nakon što su procurile prve špijunske fotografije, A7 je nazvan najseksi Audi modelom zbog svojih karakterističnih linija na koje nismo navikli.

 

Audi nije stao samo na tome. Za 2018. godinu planira pojačati svoju ponudu SUV modela pomoću Q8 koji će diretno napadati BMW X6, odnosno Mercedes GLE. Prema dostupnim informacijama, Q8 će biti jedan od najsportskijih modela u ovom segmentu!

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.