x

BMW M originalno čestitao rođendan AMG Mercedesu!

BMW M i Mercedes AMG su na Nürburgringu, između ostalog, imali simpatično čestitarsko raspoloženje. Povod jer bio 50. rođendan AMG Mercedesa.

Chevy protiv Forda, Ferrari protiv Lamborghinija, Toyota protiv Honde, BMW protiv Mercedesa. Svi su oni možda pomalo… ona riječ na r. Ne mislimo pritom na rakiju, nego na rivale. Zemljake rivale. Ovaj put je konkretno riječ o BMW M i Mercedesu AMG. Na Nürburgringu, gdje je BMW između ostaloga, predstavio svoj prototip budućeg M8. Učinio je to imajući na umu da je AMG-u – okrugli pedeseti rođendan.

 

BMW-ova čestitka rivalima je bila originalna. Postavili su veliki reklamni plakat s natpisom : “You ordered cake, we made donuts. M congratulates AMG on its 50th anniversary”. A desno od natpisa se vidi M2 kako ostavlja trag svojih guma u obliku krafni.

 

AMG je tamo također nešto premijerno pokazivao – specijalnu verziju svog modela GT3 Edition 50. Trkaćim automobilom privlačio je pažnju, što zbog izgleda, što zbog performansi. Ograničena serija će se pojaviti u svega pet primjeraka.

 

Inače, BMW je samo uzvraćao čestitku u zanimljivom tonu kakvu je prošle godine sličnu primio od samog Mercedesa. BMW-ov 100. rođendan je od strane Stuttgarta čestitan riječima: „Hvala vam za 100 godina nadmetanja. Prvih 30 je bilo pomalo dosadno.“ Bavarci su Mercedesovo simpatično zadirkivanje zbog ulaska u posao 3 desetljeća tako prigodno vratili ove godine. Evo simpatične prve čestitke:

 

2016. godina je inače bila naklonjenija Mercedesu koji je uspio prodati veću brojku premium vozila od BMW-a pa su tako naslovnice početkom 2017 bile prepune vijesti kako je Mercedes broj 1 na tržištu luksuznih automobila. Konačno, što mu nije pošlo za rukom od 2005. To su bila izvješća iz siječnja za prošlu godinu, a već u ožujku se slika prodaje tog početka 2017. godine opet preokrenula.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.