x

BMW službeno najavio sedmu generaciju Serije 5!

BMW službeno najavio sedmu generaciju Serije 5, a kako izgleda i koje su novosti (ako ih ima), pogledajte u nastavku.

BMW je upravo okrenuo novu stranicu u životu Serije 5 koja broji već sedam generacija. Konkurent Mercedesovoj E-klasi i Audijevoj šestici, od slijedeće godine donosi pregršt tehnoloških dorada, tehničkih novosti, sofisticiranih detalja, ali i prostranosti što je svakako intrigantno za poslovno/luksuznu klasu. Koje su mjere i da li je vidljiva granica veličine ove klase automobila, ili se teži što većim oblinama kako bi dosegli, pa čak i nevidljivo spojili dvije klase, pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti kroz nekoliko godina.

 

Sedma generacija Serije 5 je 36 mm duža i 6 mm šira. Prednja dva, nadaleko prepoznatljiva vizualna efekta, “plućna krila” zategnuta su još šire i po prvi su put povezana sa prednjim svjetlima, što smo na nekim modelima vidjeli i ranije. Novost je ta što se prednje rešetke iza upečatljivih otvora mogu otvoriti i zatvoriti, ovisno o potrebi boljih aerodinamičnih svojstava ili hlađenju motora.

 

Osim vanjskih karakteristika koje su u prednjem dijelu konkretnije zategnute, unutrašnjost nudi sofisticirana rješenja, tehnološke pomake i multimedijalne detalje koji svakako daju dozu luksuza u genetski predodređenu poslovnu srednju klasu.

 

Središnje postavljen zaslon viđena je forma, no uz to novost je i gestama upravljanje određenim karakteristikama, kao što su ambijentalno svjetlo, glazba, telefonski pozivi i sl.

 

Ono što je posebnost, a to uključuje i doplatu jest Bowers & Wilkins muzički sustav sa 16 dizajnerskih zvučnika koji između ostalog dodaju osvjetljenje u ritmu glazbe, pa tako možemo posložiti 11 načina ambijentalnog svjetla u 6 mogućnosti odabira boja, a vjerujemo da je uz to zabava garantirana.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.