x

BS Bosnia Teplice završila Superligu BS FAČR 2015 na 4. mjestu! Bosnia iz Teplica među 4 najjače ekipe Češke!

U Čekoj Republici je završila elitna superliga nogometa na pjesku u kojoj je ekipa naših Bosanaca osvojila 4. poziciju u tabeli Superliga Beach Soccer FAČR 2015. SK Bosnia Online EU Teplice je pokazala spremnost u sezoni 2015 i sa ponosom se može prezentovati kao jedan od četri najačih klubova u Češkoj za nogomet na pjesku.

Ekipi Bosnia Teplice je bronz pobjegao pred očima zahvaljujuči isto poena sa Moe´s Plzeň koji su imali bolju bilanciju međusobnog susreta u kojem su nakon produžetaka pobjedili golom razlike.

 

U prvom kolu je Bosnia Teplice pobjedila nakon produžetaka na penale Sokol Stodůlky 6:6 2:0p. , u drugom kolu je ekipa Bosnia Teplice pobjedila 5:1 nad reprezentacijom Češke republike juniora do 26 godina.

 

Treče kolo je nažalost bilo manje sretno zahvaljujuči sudijama i Bosnia Teplice je izgubila 2:4 sa BS Ladronka Praha. U četvrtom kolu je BS Bosnia Teplice pobjedila 6:3 Cinda team i povratila se u lov za titulu.

 

Peto kolo je bilo borba za titulu u kojoj je Bosnia Teplice izgubila 1:9 od Češkog šampiona i učesnika lige prvaka BS Bohemians 1905 koji je zasluženo pobjedio ovu sezonu superlige. Zadnje kolo s pogleda BS Bosnia Teplice je bilo protiv Moe´s Plzeň. Nakon dramatične borbe u kojoj je palo 17 golova je više sreče bilo na strani ekipe Plzeň koja je postigla nakon produžetaka pogodak više. Sve u svemu Bosnia Teplice je pokazala svoju spremnost i renome u svijetu beach soccera.

,, Sa 4. mjestom sam zadovoljan i ako smo cilj imali do treče pozicije. 

 

Superliga je bila veoma kvalitetna i ekipe su bile na največem nivou ipak je to najelitnija liga nogometa na pjesku Češke Republike u kojoj mislim da smo pokazali svoje sposobnosti i vjerujem da uskoro ćete za nas još puno čuti. Ovim putem se u ime kluba zahvaljujem svim fanovima, prijateljima, sponzorima i medialnim partnerima na svemu. ´´ izjavio je predsjednik Tepličkog kluba SK Bosnia Online EU Adnan Beganović.

 

Glavni trener ekipe BS Bosnia Teplice Martin Boček (Najbolji strijelac u historiji Češke reprezentacije beach soccer) je zadovoljan sa radom ekipe i vidi u igračima veliki potencional za budući rad u narednoj sezonu elitne Superlige Češke u nogometu na pjesku.

 

Boček je inače igrač BS Bohemians 1905 sa kojom je osvojio treču titulu po redu. Uskoro vam donosimo više informacija i intervju sa predsjednikom SK Bosnia Online EU Teplice Adnan Beganović.

 

Rezultati BS Bosnia Teplice u sezoni 2015 

Superliga Beach Soccer FAČR 2015

 

1. Kolo : BS Bosnia Teplice vs. Sokol Stodůlky    6:6 (1:2 1:1, 3:2, 1:1) 2:0 pen.

2. Kolo : BS Bosnia Teplice vs. ČR junioři        5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

3. Kolo : BS Ladronka Praha vs. BS Bosnia Teplice 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

4. Kolo :        Cinda team vs. BS Bosnia Teplice 3:6 (1:2,1:2,1:2)

5. Kolo : BS Bohemians 1905 vs. BS Bosnia Teplice 9:1 (2:0,5:0,2:1)

6. Kolo :       Moe´s Plzeň vs. BS Bosnia Teplice 9:8 (1:1,2:2,3:3) produžetci 3 min.(3:2)

 

Strijelci BS Bosnia Teplice : Lukáš Krok (9), Martin Choutka (5), Đenan Beganović (2), Jiří Baran (2), Petr Strouhal (2), Ondřej Choutka (2), Filip Kuncl (1), Denis Egrt (1)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.