x

Barmenske vještine u srcu Jahorine!

Svaka profesija, pa tako i ugostiteljska, ima svoje čari. Pravi majstori profesije čuvaju i neke tajne svog zanata, one koje ih izdvajaju od prosjeka. 

Upravo za ove znalce iz domene bartendinga, spravljanja koktela i miksologije pića, proteklog vikenda održan je seminar naziva BarCraft by G3 Spirits. 

 

U prekrasnoj planinskoj atmosferi hotela Termag na Jahorini, 25 barmena s područja cijele Bosne i Hercegovine imalo je priliku izbrusiti svoja znanja i vještine. 

 

Da se Jägermeister idealno služi i konzumira na -18 ⁰C i kakva je razlika između 4 viskija iz Jack Daniel`s obitelji, svi sudionici su mogli i sami iskušati. Uz dvije najveće uzdanice portfolija kompanije G3 Spirits, Jägermeister i Jack Daniel`s, prezentiran je i širok raspon škotskih viskija iz grupacije William Grants. Svima su za oko zapeli Hendricks gin, pozicioniran u svijetu kao `najneobičniji gin` koji se pije s krastavcem i Southern comfort, idealni za spravljanje popularnih, ali i signature koktela. 

 

Dublje poznavanje samih aroma proizvoda okupljenima je prezentirao iskusni barmen i koktel majstor Edis Duvnjak iz Udruženja barmena ICE iz Sarajeva. Tako su prisutni mogli naučiti kako se može dodatno istaknuti naglašene podnote i arome Jägermeistera i Jack Daniel`s-a, te koje bezalkoholne i alkoholne dodatke kombinirati u koktelima i miksevima pića kako bi se dobila kreacija koju želite. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.