x

Beba koja je 12 sati provela u mrtvačnici stigla kući !

Liječnici su malenu bebu Luz Milagro nakon rođenja proglasili mrtvom i odveli u mrtvačnicu gdje je provela 12 sati u zamrzivaču. Da njezina majka nije poželjela da je još jednom vidi i pronašla gotovo smrznutu kako diše, nikada ne bi dočekala dan da legne u svoj krevetić. 

- ``Mala je. Bila sam malo zabrinuta zbog njene težine, ali ona se borila i mogli smo je dovesti doma. Bolnica je puna virusa i za nju je to bilo jako opasno`` - kaže presretna majka nakon što je svoju kćer dovela kući. 

Malena Luz, čije ime znači `Čudesno svjetlo` u bolnicama je provela prvih pet mjeseci života, a budući da je rođena tri mjeseca prerano sa samo 780 grama, još uvijek je na  raspiratorima i hrane ju infuzijom. Iako je došla kući, beba ne smije ostati ni sat vremena bez medicinskog nadzora. 

Luz su neprestano na raspolaganju medicinske sestre koje se izmjenjuju svakih osam sati, a doktor i fizioterapeut dolaze dva puta dnevno. 

- ``Nakon pet mjeseci reći da smo kod kuće je nevjerojatno, jer tada nitko nije mogao ni pomisliti da se nešto takvo može dogoditi. Ali sada,  kada je došla kući, moramo početi sve ispočetka s pozitivnim mislima`` - kaže otac malene junakinje.

Izvor:24.sata.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.