x

Bebu je ostavila u sudoperu dok je ona satima za kumpjuterom, a razlog će vas ostaviti bez teksta!

Kada je Stefani rodila svog sina Izaiju, nalazi su pokazali da se radi o potpuno zdravoj bebi.  No, nakon nekoliko mjeseci roditelji su primijetili da nešto nije u redu.  Na tijelu bebe formirao se agresivan osip zbog kojeg je dječak trpio ogromne bolove. 

Ljekari su davali isti odgovor. Dijete boluje od teškog ekcema i mora uzimati antibiotike.  No, to jednostavno nije pomoglo.  Nekoliko sedmice kasnije, očajni roditelji su stajali sa svojim sinom u hitnoj pomoći jer mu je koža izgledala kao da se topi. 

 

Doktori su mu propisali steroidnu mast, ali sve je bilo uzalud.  Dijete je i dalje plakalo i kukalo na svaki dodir.  Stefani je morala da ga kupa samo vodom i to 10 puta dnevno.  Ali, osip se stalno vraćao, a čak se pogoršao. 

 

Nakon pet mjeseci dječak je primljen u hitnu pomoć, jer je njegova koža bila u užasnom stanju.  U bolnici je dobio duplu dozu steroidne masti. Ali, kada se porodica vratila kući, vratio se i osip. 

 

Roditelji potpuno zbunjeni njegovim stanjem, počeli su ozbiljnu pretragu po Internetu, u nadi da će pronaći ljude sa sličnim iskustvima.  Stefani je naišla na jedan forum, na kome je pročitala da je moguće da je njeno dijete alergično na steroidnu mast. 

 

Stefani je smanjika nanošenje masti, i postepeno je počela ukidati, jer je dijete postalo zavisno od te masti. Nakon nekoliko mjeseci osip je potpuno nestao. Lijek koji mu je trebao pomoći, skoro ga je koštao života. Na svu sreću, pa se na kraju sve dobro završilo. 

(Novi.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.