x

Bez golova na Bilinom Polju: Sloboda i Beitar remizirali!

Nogometaši tuzlanske Slobode igrali su 0:0 na Bilinom polju uokviru mečeva UEFA Europa League -protiv Beitar Jerusalem  (Izrael).

Obje ekipe imale su po nekoliko prilika za pogodak, ali su mreže mirovale. Uzvratni susret igra se za sedam dana u Jerusalemu.

 

U okviru 1.pretkola Evropske lige danas su na stadionu Bilino polje u Zenici igrali fudbaleri  tuzlanske Slobode i izraelske ekipe Beitar iz Jerusalema. Završeno je bez golova 0:0, a utakmici je prisustvovalo oko 5.000 gledalaca. Sudije su bile iz Švedske, a podijeljeno je tri žuta kartona, Kostić i Zeba (Sloboda), te Valpoort iz Beitara.

 

Sastavi timova

 

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Govedarica (od 80.Veselinović), Mehidić (od 85.Grahovac), Merzić; (trener Husref Musemić);

 

Beitar Jerusalem: Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Scechter, Einbinder, Claudemir, Valpoort, Moyal, Mishan, Magbo; (Trener Ran Ben Simon); Goti su izvršili tri izmjene u 2.pluvremenu.

 

U prvom poluvremenu nije bilo posebnih uzbuđenja, a u drugom poluvremenu Beitar pogađa prečku u 53.minuti, a nakon toga Sloboda je imala nekoliko izglednih situacija iz kojih se mogao postići gol (67.min Karić glavom iz povoljne pozicje, preko gola, 82.Kostić, 86.ponovo Karić i 88.minuta Veselinović). Gosti su zaprijetili u 1.minuti sudijske nadoknade, ali se golman Pirić dobro snašao i ukrotio gostujući napad.

 

Ostalo je 0:0, Sloboda nije primila gol, a ako postigne gol u Izraelu Beitar mora pobjediti ako želi prolaz u 2.kolo Evropske lige.

 

Sloboda u ovom meču nije mogla nastupiti u najboljem sastavu. Naime četiri  igrača nisu mogli igrati ovaj meč, dva zbog povreda (Haris Mehmedagić i Asim Zec), te dvojica zbog ne dobijanja radnih dozvola (Aleksandar  Lazevski i Ivan Fatić).

 

tekst : zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.