x

Bh. košarkaši stigli u Sarajevo: Pokazali smo kako se srcem igra za BiH!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Sarajevo nakon trijumfa u Armeniji i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Bh. košarkaše je na aerodromu dočekao veliki broj navijača i novinara, kojim se obratio naš najbolji igrač Džanan Musa.

 

``Želio bih prvo da se zahvalim staffu i momcima na nevjerovatnoj borbi. Pokazali smo kako se igra srcem za Bosnu i Hercegovinu. Rezultat nije bio upitan što je uzrokovano nevjerovatnim zalaganje na treninzima i terenu. Sada se trebamo pripremati za nove podvige``, rekao je Musa nakon dolaska na sarajevski aerodrom.

 

``Hvala Bogu stigli smo nakon dugog puta. Impresije su super. Od prvog dana smo davali maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kući i svima nam je teško pao. Jedino šta hoću da kažem je da smo pokazali karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj``, istakao je Obrad Tomić.

 

Trener Mensur Bajramović je podvukao da se osjeti veliki napredak u pojedinačnom i timskom segmentu.

 

``Zadovoljni smo jer je ova utakmica bila više od same utakmice za košarku u BiH. Veoma nas je pogodio izostanak Vujoševića. Odigrali smo dobar i kvalitetan meč. Od početka smo funkcionisali kao ekipa. Dječaci su vrijedno radili i primjereno se ponašali te je zbog toga došla vrijedna nagrada``, rekao je Bajramović.

 

Podsjetimo, bh. selekcija je odlučujućem meču u subotu savladali reprezentaciju Armenije te je tako ostvarila plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

 

Naš tim je u Armeniji bio znatno oslabljen, a osim nekih igrača nije bilo ni selektora Duška Vujoševića, koji ima zdravstvenih problema.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.