x

Bivši igrač Dinama pronađen mrtav u garaži u Zagrebu!

Bivši nogometaš Dinama Zvjezdan Cvetković (57) pronađen je mrtav jutros u garaži u Zagrebu. Još se ne zna tačan uzrok smrti. Doznajemo iz policije kako je riječ o prirodnoj smrti, a nađen je u svojoj garaži u ulici Kostanjevec, piše 24 sata.hr.

- U dubokoj boli javljamo da je u ponedjeljak rano ujutro preminuo legendarni Dinamov nogometaš Zvezdan Cvetković, jedan od ponajboljih igrača iz nezaboravne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije - stoji na službenoj stranici aktualnog prvaka Hrvatske.

 

- Tragedija! Strašno! U šoku sam! Čuo sam se sa Zvjezdanovim sinom i on mi je rekao kako je bratu posljednjih dana bilo loše. Jutros je oko 7.30 sati pao ispred kuće, valjda blizu garaže i udario direktno glavom o rub. Kaže mi da je na mjestu ostao mrtav - rekao je za srpski Kurir Zvjezdanov brat Bora Cvetković.

 

Legendarni branič Zvjezdan Cvetković rođen je u Karlovcu 18. aprila 1960. i bio je bivši jugoslavenski reprezentativac. Također, bio je bivši sportski direktor Dinama.

 

Svoju igračku karijeru je započeo u Karlovcu, a afirmirao se u redovima maksimirskog kluba. Bio je brat nogometaša Bore Cvetkovća, također bivšeg nogometaša Dinama i Crvene Zvezde, obojica su bili dio zlatne generacije Dinama, koja je 1982. godine osvojila titulu prvaka bivše države.

 

Za `modre` je odigrao 194 utakmice te zabio 12 golova od 1980. do 1987. godine, a poslije toga je karijeru nastavio u njemačkom Waldhorfu. Karijeru je morao prekinuti u 31. godini zbog teške ozljede na utakmici protiv Bayer Leverkusena 10. marta 1990. gdje je zadobio bazilarnu frakturu lubanje.

 

Igrao je za juniorsku i mladu reprezentacije za koje je skupio šest nastupa. Nastupio je na tri utakmice olimpijske reprezentacije i za seniorsku B reprezentaciju Jugoslavije.

 

Prije 12 godina, tačnije 2005., bio je trener Dinama. U Srbiji je vodio Sopot, ekspozituru Crvene zvezde, a od juna do oktobra 2011. bio je trener banjolučkog Borca. 

 

Prije desetak godina u Karlovcu ubijen mu je otac, a Zvjezdanov sin Igor Cvetković zaposlenik je Lokomotive koji obnaša funkciju tehničkog direktora.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.