x

Bolt smatra da ima mjesta u reprezentaciji Jamajke!

Usain Bolt se na proteklom Svjetskom atletskom prvenstvu oprostio od ``kraljice sportova``. Fenomenalni Jamajčanin je dugi niz godina dominirao u sprinterskim disciplinama, te je oborio i sve rekorde koji su se mogli oboriti.

Poznato je da je Bolt veliki zaljubljenik u fudbal, a iako neki njegove izjave da bi se volio okušati i u ovom sportu smatraju šaljivima, čini se da je on zaista ozbiljan.

 

Naime, Bolt namjerava proći probni trening sa državnom reprezentacijom Jamajke, nakon što se oporavi od povrede zadnje lože koju je zadobio na prošlom Svjetskom prvenstvu.

 

Bivša sprinterska zvijezda smatra da postoje realne šanse da se priključi fudbalskoj reprezentaciji Jamajke, koja ne briljira u posljednje vrijeme.

 

``Mislim da vrlo lako mogu ući u ekipu Jamajke. Trenutno i nisu baš dobri``, istakao je Bolt, pa nastavio:

 

``Ipak, čak i ako budem osjećao da mogu ući u tim, vjerovatno ću reći sebi: `Zaboravi, nemoj se sramotiti``...Međutim, ako se zaista odlučim otići na probu i osjetim da mogu nešto učiniti, pokušat ću. To je moj san i novo poglavlje u životu. Ako postoji nešto o čemu ste uvijek sanjali, zašto ne pokušati i vidjeti gdje će vas to odvesti?``

 

Sigurni smo da bi mnogi treneri znali kako brzonogog Bolta iskoristiti na fudbalskom terenu, a da li će se zaista sjajni Jamajčanin odličiti na probu u državnoj selekciji ili je sve samo šala, ostaje da se vidi?

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.