x

Borgward spreman za nastup u Evropi

Nekada kultna njemačka fabrika automobila Borgward oživjela je u Kini ali neće dugo trebati čekati ni za nastup u Evropi.

 
 

Borgward je objavio da će se model BX7 od početka iduće godine moći nabaviti u njemačkim prodajnim salonima a potom i na svim većim EU tržištima. Model BX7 proizvodi se u kineskim proizvodnim pogonima i dolazi sa volanom na lijevoj strani. Za razliku od BX7 model BX5 proizvodi se sa volanom na desnoj strani pa je kao takav već spreman za nastup na tržištu Velike Britanije gdje bi se mogao naći u prvom kvartalu naredne godine.

 


U skladu s imenom radi se o luksuznim automobilima koji po večini parametara spadaju u premium klasu. To se osjeti i na cijeni. Bazni Borgward BX7 do registracije košta 44.000 eura.
Obzirom da se automobili Borgward iz nove ere još nisu dokazali na tržištu vlada veliki oprez prilikom objave planova o prodaji. Za sada se zna da će se prodaja odvijati preko malog broja standardnih salona ali i preko Interneta što polako ali sigurno postaje svjetski trend.

automoto.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.