x

Budite dama uz pomoć ovih trikova!

Biti dama ne znači nositi bijele rukavice i organizovati čajanke.

Stvar je u detaljima. Ne morate da ulažete isti napor u izgled svaki dan, ali ćete se osjećati bolje ako to budete radili.

 

U nastavku saznajte kojih nekoliko načina vam može pomoći da uspijete u ovoj namjeri.

 

Uredna kosa

 

Nikad nećete izgledati kao dama ako vam kosa izgleda kao ptičje gnijezdo. Svi ujutro izgledamo kao da smo upravo došli sa ratišta, ali ako vam kosa uvijek tako izgleda, onda izaberite frizuru koju možete lako održavati. I sebi priuštite nekoliko proizvoda koji će vam u tome pomoći.

 

Čiste cipele

 

Kao što smo već napomenuli, važno je brinuti o detaljima. Kad ste posljednji put očistile cipele? Nijedna dama ne nosi blatnjave cipele, zato ih redovno čistite, a ne zaboravite na đonove.

 

Budite ispeglane

 

Peglanje je možda dosadno, ali nećete izgledati ženstveno ako vam je odjeća zgužvana. Odjeću uvijek ispeglajte prije nego što je stavite u orman. Tako će uvijek biti spremna za nošenje, a vi ćete izgledati uredno.

 

Manikir

 

Iskrzani nokti sa ostacima laka koji ste nanijeli još prošle nedjelje nisu lijep prizor. Neka vam ruke i nokti uvijek budu čisti, lijepi i uredni. Čim lak na noktima počne da se guli, uklonite ga i stavite drugi, jer popravljanje nastale štete nije najbolje rješenje. Takođe, kraće nokte je jednostavnije održavati nego duge.

 

Vježbajte hod u štiklama

 

U štiklama se krećete kao slon sa štakama? Damski izgled zahtjeva nošenje štikli, no one ne moraju da budu visoke. Zato, ako niste ljubitelj vrtoglavo visokih štikli, vježbajte po kući i vremenom ćete steći samouvjerenost za šetanje i po modnim pistama.

 

Savršena šminka

 

Ako želite da izgledate ženstvenije, vaša šminka mora da bude savršena. Zato je nanesite oprezno i precizno, tako da eventualne “popravke” tokom dana budu minimalne. Izbjegavajte tešku šminku i svijetle boje, budite jednostavni i elegantni.

 

Hidrirajte kožu

 

Suva ili crvena koža nije privlačna. Ako je vašoj koži hidratacija preko potrebna (posebno zimi), redovno nanosite hidratantnu kremu. Hidratacija je potrebna i drugim djelovima tijela poput ruku, koje su uz lice najizloženije hladnoći. Ruke možete zaštititi od negativnih vremenskih uticaja nošenjem elegantnih rukavica.

 

Držanje

 

Dobro držanje ne samo da vas čini ženstvenijom, nego je dobar i za vaše tijelo. Pogledajte se u ogledalo. Da li imate spuštena ramena ili ste pogrbljene kao baka? Ravno držanje je najbrži način do elegantnog i ženstvenijeg izgleda.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.