x

Bugatti Chiron na prvom teaseru!

Do salona u Ženevi još je tri mjeseca. Dovoljno je to vremena da do detalja upoznamo većinu noviteta koji će ondje biti predstavljeni. Popis automobila koji ondje imaju premijeru polako se nadopunjava, a jedan je na tom popisu već dulje vrijeme. To je nasljednik Veyrona kojeg će Bugatti ondje predstaviti. I dok su odabrani s dovoljno dubokim džepovima već vidjeli novu jurilicu s ovim logom mi ostali moramo se još malo strpjeti…

Vision GranTurismo studija odlična je najava onoga što je Bugatti spremio za Ženevu. Nasljednika Veyrona kojeg smo već vidjeli obučenog u kamuflažno odijelo kopirat će linije s koncepta iz Frankfurta. Kako izgleda dovršeni Chiron vidjeli su oni za koje Bugatti računa da će ga kupiti. Mi ostali možemo tek čekati da nam proizvođač tu i tamo servira neki detalj. Tako sada gledamo skicu koja samo potvrđuje ono što smo do sada vidjeli. Vide se na njoj linija automobila kojeg Bugatti još uvijek skriva od očiju javnosti.

 

Iako je tome tako neke brojke su ipak poznate. Chironov 8.0-litreni W16 quad-turbo trebao bi baratati s više od 1.500 KS. Iako Stvarne podatke nećemo doznati još mjesecima vjeruje se da bi tako snažan motor u kombinaciji s DSG mjenjačem trebao nasljedniku Veyrona osiguravati ubrzanje do stotke za 2.3 s i maksimalnu brzinu koja bi po nekim pričama trebala biti veća od 500 km/h.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.