x

CIJENA UTJEČE NA KVALITET? Da li su pumpe u BiH spremne za testiranje kvaliteta nafte?!

Ko se plaši provjere kvaliteta goriva, a ko nema razloga za brigu?

Green Oil d.o.o.

Marka Marulića 4

+387 33 523 849

Nakon što je najavljeno pojeftinjenje goriva u BiH, Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika nafte i naftnih derivata FBIH, istakao je da javnost ne treba obmanjivati, budući da cijene diktiraju sedmični cjenovnici rafinerija odakle se nabavljaju naftni derivati u BiH. Odmah nakon ove najave pada cijene goriva, nametnuto je pitanje kvaliteta. 

 

Dok pojedinci radije biraju jeftinije gorivo lošijeg kvaliteta inostranih ruskih firmi iz rafinerije Pančevo (Srbija), a koja se ranije nije mogla naći na našem tržištu zbog vrlo lošeg kvaliteta i standarda goriva, drugi su pristalice kupovine kvalitetnih provjerenih naftnih derivata domaćih proizvođača.

 

Da li cijena garantuje kvalitet?

 

Kad smo kontaktirali nekoliko distributera nafte, dobili smo konkretne podatke o analizi goriva. Iz firme Green Oil d.o.o objasnili su nam da se uzorci po pumpama uzimaju od dva do šest puta godišnje, po čemu je nemoguće utvrditi realni kvalitet goriva koji se kupcima nudi tokom cijele godine. Za razliku od drugih benzinskih pumpi, iz Green Oila poručuju da je broj kontrola nedovoljan za konstantno utvđivanje kvaliteta goriva koje je zakonom propisano. 

 

Green Oil spreman za testiranje - oni svakako svaki dan kontrolišu gorivo

 

Green Oil ima svakodnevnu provjeru goriva jer su oni glavni dobavljači nafte i naftnih derivata za mnoge javne ustanove kao što su MUP Kantona Sarajevo, KJKP Vodovod, Direkcija za kordinaciju policijskih tijela, Uprava za Indirekto oporezivanje i mnoge druge. Green Oil gorivom snadbjeva i KJKP Gras - što ima svoje prednosti, ali nosi i odgovornost. Naime, Green Oil ima obavezu svakodnevno slati uzorak goriva na analizu, kako bi se provjerila garantovana i zakonom propisana kvaliteta.

 

Kako saznajemo u razgovoru, od utorka (02. decembra) u Green Oilu kreće nova akcija, pa će tako svi kupci goriva na ovoj benzinskoj pumpi, uz točenje goriva dobiti kartice sa kojima će ubuduće na ovoj pumpi točiti gorivo uz popust od 0,10 KM, uz to ostvarit će 10 % popusta na ulja i maziva. U okviru ove akcije hostese će dijeliti i prigodne poklone.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.