x

Cadillac se vraća u velikom stilu!

Prema svemu sudeći jedan od legendarnih proizvođača automobila se vraća na trkače staze. Cadillac je predstavio svoj trkaći auto nakon gotovo 14 godina stanke. O čemu se točno radi?

Prije četrnaest godina Cadillac je posljednji puta sudjelovao u utrkama IMSA WeatherTech u klasi prototipova. Povratak ovog legendarnog proizvođača znači i promoviranje njegovih V Perfromance modela. Koliko je povratak ovog legendarnog proizvođača važan govori i činjenica da se čak i Jeff Gordon odlučio vratiti iz mirovine kako bi sjeo za upravljač ovog  prototipa iz Cadillaca. Inače, Gordon je četverostruki prvak NASCAR-a i ako itko zna voziti ovaj prototip to je on.

 

Uz Gordona testiranje će provesti još neka velika imena poput Ricky i Jordan Taylora, odnosno Max Angelellia. Testiranje ovog prototipa  bit će javno popraćeno, a već će se krajem idućeg mjeseca naći u svojoj prvoj utrci.

 

Kodnog naziva DPi-V.R Cadillacov prototip razvijen je u skladu s Daytona Prototype standardima. Temelji se na Dallara LMP2 šasiji i pogonjen je V8 agregatom zapremnine 6.2 litre koji razvija 600 konjskih snaga. Ovolika je konjica sasvim solidna, ako se u obzir uzme masa modela od samo 950 kilograma.  Međutim, u cijeloj priči je zanimljiva činjenica koju potvrđuje ekipa s portala CarBuzz – Cadilac je sam izradio dizajn, a ostatak dijelova za njega su izradili neki od najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova i komponenata za trkaće automobile. Sve u svemu dizajn naglašava aerodinamičnost, a odabir boja ga čini oku ugodnim.

 

Inače, Cadillac će se morati boriti s već dobro uigranom konkurencijom koja uz iskustvo iza sebe ima i odlične modele. Tako će DPi-V.R biti uz bok Mazdi, Nissanu, Ligeru i Dallari te mnogim drugim proizvođačima koji su izradili prototipove za ovu utrku.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.