x

Canon proširuje ponudu mrežnih kamera sa novim 2MP kamerama!

Canon Europe, svjetski lider u slikovnim rješenjima, je objavio lansiranje osam novih 2MP mrežnih kamera, otkrivenih na IFSEC 2016, najvećoj evropskoj izložbi o sigurnosti.  Novi asortiman uključuje outdoor panoramski model sa uglom gledanja od 360⁰  sa optičkim uvećanjem 30x  i brzim autofokusom i dva nova „bullet“ modela sa fiksiranom kutijom sa optičkim uvećanjem 20x, prvi put u Canonu.

Svih osam novih modela su bili izloženi zajedno sa nedavno najavljenim VB-H651V i najboljom mrežnom Canon kamerom pri slabom osvjetljenju, VB-M50B, koja je u mogućnosti snimiti svijetle, jasne slike u uslovima slabog osvjetljenja, posebno na telefoto završetku.

 

Julian Rutland, EMEA Direktor marketinga, NVS, Canon Europe, je izjavio: „Tržište sigurnosti se stalno mijenja i razvija, dok dostižući veliku kvalitetu slike, posebno u uslovima slabog osvijetljenja, ostaje ključni prioritet u industriji. Naše nove kamere su moćan dodatak postojećem asortimanu, sa svim novim uređajima koji imaju koristi od ažurirane tehnologije i objektiva visoke kvalitete. One demonstriraju doseg i izvrsnost tipične za Canon tehnologiju i nude licima koja integrišu i instaliraju mogućnost da ponude naručena rješenja za svoje kupce širom vertikalne industrije.“ 

 

Izrazita kvaliteta slike

Novi senzor visoke osjetljivosti 2MP CMOS dozvoljava kameri da snimi Full HD slike, čak i u uslovima izrazito lošeg osvjetljenja. Ovo je osnova za niz sigurnosnih aplikacija, od nadziranja grada do bitne infrastrukture, gdje precizna identifikacija lica osoba ili detalja na regitracijskim oznakama vozila može obezbijediti neprocjenjive dokaze.

 

VB-R13VE, outdoor PTZ kamera sa uglom snimanja od 360⁰ sa protuvandalskom zaštitom, također ima ugrađen objektiv sa optičkim uvećanjem 30x  sa brzim autofokusom kako bi slike imale neprevaziđenu oštrinu.  Uparena sa objektivom sa ultra niskom disperzijom, koja spriječava distorziju slike nastalu usljed aberacija na staklu, kamera je u mogućnosti obezbijediti oštre, jasne slike. Ovim se omogućava precizno stvaranje slike i izvanredna preciznost boje koje rezultiraju u jasnom videu idealnom za aplikacije osnovne infrastrukture.

 

Nova tehnologija i osobine

Sve kamere posjeduju Motion-Adaptive Noise Reduction (Smanjivanje smetnji prilagodljivo pokretu), novu Canon tehnologiju koja automatski prilagođava smanjivanje smetnji nakon detektovanja pokreta unutar scene. Dinamičkim real-time prilagođavanjem smanjivanja smetnji, u ovisnosti od scenarija i zahtjeva, Motion-Adaptive Noise Reduction smanjuje nivoe smetnji i odgovarajuću veličinu video podataka bez gubitka kvalitete. Novo grafičko sučelje korisnika (graphical user interface – GUI) i namjenski ugrađeni Mobile Viewer su dodani kako bi podržali višestruke kompatibilne tražilice i mobilne uređaje, dizajnirani da ponude licima koja instaliraju i krajnjim korisnicma bežični pristup svojstvima i funkcionalnosti kamere, čineći postavke lakšim.

 

Jedinstvene osobine svakog modela uključuju:

Kontinuirane panoramske kamere sa uglom od 360⁰:

•VB-R13VE & VB-R12VE (outdoor sa savremenom protuvandalskom zaštitom i zaštitom od vremenskih uvjeta), VB-R13 (indoor): mrežne kamere sa kupolom i PTZ brzinom sadrže optičko uvećanje 30x, beskrajne panoramske mogućnosti sa uglom od 3600, brzi autofokus i PT kontrolu preciznosti pri velikoj brzini i 450⁰ u sekundi kako bi se obezbijedila maksimalno vizuelno pokrivanje i osiguralo efektivno nadgledanje različitih vrsta zahtjevnih okolina. Zahvaljujući tehnologiji Canon Enhanced Digital Zoom, kamere također mogu ponuditi ekvivalent sa uvećanjem 120x pri streamingu na niskim rezolucijama.

 

Bullet kamere: 

•VB-H761LVE & VB-H760VE: Outdoor fiksirane kamere u kutiji (ocijenjen IK09) sadrže objektiv sa optičkim uvećanjem 20x, kao i performans pri uslovima slabog osvijetljenja koje može biti nisko čak do 0.06lx (u boji). VB-761LVE omogućava performans pri uslovima slabog osvijetljenja u monohromatskoj varijanti koje može biti nisko čak do 0.04lx, dok  VB-H760VE producira oštre monohromatske slike čije osvijetljenje može biti nisko čak do 0.003lx bez pomoći infracrvenog osvijetljenja.  VB-761LVE također sadrži Clear IR Mode, koji umanjuje zamagljenje i efekte svjetlucanja usljed toplote kako bi producirao čiste, jasne monohromatske slike sa udaljenosti.

 

•VB-H751LE: Outdoor fiksirana kamera u kutiji sa ultra-širokim uglom gledanja od 124.3⁰, objektivom sa uvečanjem 2,4x i performansom u uslovima slabog osvijetljenja koje može biti nisko čak i do 0.035lx (u boji) i 0.002x (monohrom), sa ugrađenim infracrvenim mogućnostima koji dozvoljavaju cjelodnevni kvalitetni nadzor

 

Fiksirane kamere sa kupolom:

•VB-H652LVE:  Kamera sa kupolom i  protuvandalskom zaštitom (ocijenjeno Ik10) sa infracrvenom LED iluminacijom, obezbjeđuje široki ugao gledanja od 122⁰, vodootporno kućište sa ocjenom IP66, šarafe otporne na zloupotrebu, dizajn strujanja zraka protiv zamagljivanja i opcionalnu grijnu jedinicu 

 

•VB-H651VE: Outdoor kamere sa protuvandalskom zaštitom (ocijenjene IK10) omogućavaju optičko uvećanje 2.4x, široki ugao gledanja od 122.5⁰ i performansom u uslovima slabog osvijetljenja  koje može biti nisko čak do 0.035lx (u boji) i 0.002lx (monohrom)

 

I bullet i fiksirane kamere su dizajnirane da funkcionišu u cijelom nizu vremenskih okolnosti, uključujući područja u blizini slanih voda ili u hladnijim područjuma u kojima dolazi do smrzavanja.

 

Sve nove kamere su kompatibilne sa ONVIF profilima S i G koji dozvoljavaju jednostavnu integraciju sa većinom VMS platformi, kao i snimanje, pretragu i play-back snimka sa kranjeg uređaja za snimanje.

 

Kupci, VMS partneri i sistem integratori mogu saznati više o asortimanu proizvoda Canon mrežnih kamera na Canon štandu na IFSEC, F500, ili online na ovom linku: http://www.canon-europe.com/for_work/business-products/network-cameras/  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.