x

Carbonara s piletinom!

Brza i neodoljivo ukusna, već svima dobro poznata, pasta carbonara dobila je novo ruho.

Kod pripreme carbonare najvažnije je da sve sastojke pripremite na vrijeme kako bi ih samo ubacivali u jelo. Trebaće vam tjestenina, panceta, bijeli luk, žumanca, već skuvana piletina, vrhnje za kuhanje i parmezan.

 

Kombinaciji dodajte omiljene začine pa se bacite na pripremu.

 

Pancetu nasjeckajte na sitno i zapržite je na ulju. Luk pretvorite u pastu tako da ga snažno pritisnete nožem. Zatim pažljivo odvojite bjelance od žumanaca i dobro izmiješajte žumance. Vrhnje za kuvanje pomiješajte s parmezanom pa u tu smjesu ubacite sitno sjeckani peršun i bosiljak. Umiješajte žumance, posolite i zapaprite. Dok se slanina prži dodajte joj već skuvanu, nasjeckanu piletinu, a zatim ubacite al dente skuvane špagete. Maknite s vatre i dok je sve još dovoljno vruće, umiješajte mješavinu vrhnja, začina i žumanaca. Prebacite na tanjir pa pospite orasima.

 

Carbonara je odlična ideja kada vam preostane piletine od prethodnog dana ili kada poželite uživati u dobroj tjestenini koja se priprema brzinski.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.