x

Četveročlana porodica Muminović živi u 6 kvadrata

Četveročlana porodica Muminović iz Donjih Rainaca kod Kalesije živi u šest kvadrata. Kako nam kaže Mujo Muminović, ni sam ne zna kako i od čega preživljavaju sve ove godine. ``Težak je život koji sada živim, nema se posla. Živim sa suprugom i dvoje djece. Nemam nikavih primanja, ni dječijeg doplatka, zato što mi jedno dijete nije upisano u knjigu rođenih``, govori Mujo Mumnović na početku razgovora. 

Kako kaže, ljeti zaradi oko 250 KM ukoliko ga neko zovne da radi i s tim novcem kupi malo hrane za zimnicu.
``Ali i to je rijetko. Ja volim raditi i volio bih da imam neki stalni posao. Ali, svako voli u najam uzeti sposobnijeg i mlađeg čovjeka. Ovo je život od danas do sutra. Po čitavu noć ne mogu zaspati, ubi me psiha...``, kaže Mujo. 
Muminovići žive u sobi trošne kuće bez WC-a. 
``Kupamo se samo ljeti na rijeci Spreči. Zimi se brišemo mokrim peškirima. Ovom djetetu koje ide u drugi razred nemam za šta kupiti sendvič tako da u školu nerijetko ode gladan. Nekoliko puta su mi isključivali struju, jer nemam čime platiti. Evo, sada imam već dva računa za platiti i čekam da mi je dođu isključiti``, kaže Mujo. 
Kaže, živi dan za danom. Često i sam zaspi bez večere kako bi njegova djeca imala šta jesti prije spavanja.
``Po dva dana mogu trpjeti glad. Ponekad kažem `Daj Bože da se umre, da neko pomogne ovim ljudima`. Ja bih zahvalio svakome ko mi može pomoći. Ako neko ne može, hvala i njemu``, kaže Mujo na kraju. Porodicu Muminović možete dobiti na broj telefona 061/389-472
Ukoliko želite novčano pomoći porodici Muminović, možete to uraditi na sljedeće žiroračune:

Devizni račun
SWIFT: TBTUBA22 -IBAN BA 391321410346195267 - Partija 103461952 Muminović Mujo, BiH.

Tekući račun
NLB 132-730-00000005-66 BR.R 1321402011326125
Izvor: sarajevo-x.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.