x

Chevrolet Trax na sajmu automobila u Parizu !

Chevrolet Trax ovih dana ima svjetsku premijeru na ovogodišnjem Pariškom sajmu automobila.
Od proljeća 2013. Chevrolet ovim modelom ulazi u brzorastući segment malih SUV-ova te će njime zaokružit svoju ponudu SUV-ova, pored sedmerosjeda Captive. Posjetitelji će moći vidjeti i novi dizajn Sparka za modelsku godinu 2013., te Chevroletova dva mladenačka koncepta, Code 130R i Tru140S.

Smješten u paviljonu 5.2 s površinom od 2014 četvornih metara, Chevroletov će štand na ovogodišnjem izdanju Pariškog sajma automobila sasvim sigurno posebno plijeniti pažnju obožavatelja nogometa. U fan zoni posvećenoj Manchester Unitedu svi oni moći će se slikati na jednom od sjedala s Manchesterova stadiona Old Trafford ukrašenom Chevroletovom leptir-mašnom.Osim toga, posebno izdanje Traxa posvećeno Manchester Unitedu predstavlja snažnu ilustraciju Chevroletovih nedavno pokrenutih sponzorskih inicijativa vezanih uz nogomet.

Chevrolet Trax

Trax je moderan, vrlo svestran, a opet štedljiv, mali SUV koji nudi pogon na sve kotače. Donijet će svježinu u segment svojim dojmljivim stilom, izborom između tri učinkovita motora te sportskim voznim karakteristikama.

Ponuda motora uključivat će 1,4-litarski benzinski motor s turbopunjačem, 1,6-litarski benzinski motor te 1,7-litarski dizelski motor. 1,4-litarski benzinski motor dolazi sa šesterostupanjskim ručnim prijenosom, daje 140 KS (103 kW) i vršni okretni moment od 200 Nm. Sustav pogona na sve kotače dostupan je s varijantama opremljenima 1,4-litarskim turbo benzinskim ili 1,7-litarskim dizelskim motorom

Traxov prtljažnik ima kapacitet od 1370 litara. Pored stražnjeg sjedala preklopivog u omjeru 60/40, Trax ima suvozačevo sjedalo koje se može posve ravno preklopiti. Moguće je birati između ukupno osam kombinacija sjedala.

Luksuzniji paketi opreme bit će standardno opremljeni Chevrolet MyLinkom. Radi se o multimedijsko-informacijskom sustavu koji sadržaje pametnih telefona prenosi na zaslon visoke razlučivosti, osjetljiv na dodir s dijagonalom od sedam inča. Sljedeće godine bit će dostupna aplikacija za navigaciju koja će se moći preuzeti na kompatibilne pametne telefone. Ona će moći prikazivati rutu s pametnog telefona izravno na dodirnom zaslonu sustava.

Svježa iskra inspiracije

 

Redizajnirana dvodijelna rešetka i prednji odbojnik kao i promijenjeni poklopci prednjih svjetala i svjetala za maglu daju Sparku nov i svjež izgled. Spark dolazi i s redizajniranim 14 i 15-inčnim aluminijskim naplatcima koji naglašavaju njegov još više sportski i „odrastao“ izgled.

 

Straga je središnje i visoko podignuto LED stop-svjetlo integrirano u spojler iznad stražnjeg vjetrobrana, čime je vozaču poboljšana vidljivost. Među promjenama eksterijera novi su ukrasni elementi, kao i nešto drugačija središnja konzola s poboljšanim mogućnostima odlaganja.

Orlando sada i u turbo verziji

Kupci Orlanda znat će cijeniti snagu 1,4-litarskog turbo benzinskog motora koji će se pridružiti trenutno ponuđenim – 1,8-litarskom benzinskom i 2,0-litarskom dizelskom motoru. Ovaj novi motor ima 140 KS (103 kW) te nudi vršni okretni moment od 200 Nm između 1850 i 4900 okretaja u minuti.

Sustav Start/Stop je standardan, kao i šesterostupanjski ručni mjenjač. Prosječna potrošnja iznosi 6,2 litre na 100 km pri kombiniranoj vožnji. Zahvaljujući električnom servo upravljanju (EPS) i sustavu Start/Stop, dvije postojeće varijante Orlandova 2,0-litarskog dizelskog motora postat će još štedljivije uz uštedu u potrošnji goriva do 11% pri kombiniranoj vožnji*.

Među dodatnim su novim značajkama kod Orlanda iz modelske godine 2013 opcionalna stražnja kamera te suvozačko sjedalo koje se može posve preklopiti.

ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.