x

Cleveland i San Antonio ostvarili sigurne pobjede!

Košarkaši Cleveland Cavaliersa ostvarili su sinoć sigurnu pobjedu na gostovanju kod Washington Wizardsa, a rezultat je bio 105:94.

Domaći su nešto bolje otvorili meč pa su nakon prve dionice imali prednost od pet poena (31:26). Ipak, Cleveland je u drugoj četvrtini uspio da preokrene rezultat pa su na poluvrijeme otišli sa pola koša razlike.

 

Gosti su u nastavku igrali još bolje pa im je pripala i treća i četvrta dionica i to sa 26:19 i 21:19 te su na kraju slavili pobjedu.

 

Do nje ih je vodio Irving sa 29 poena, dok je LeBron James dodao 27. S druge strane, Wall je ubacio 28 koševa.

 

Košarkaši San Antonio Spursa slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv Detroit Pistonsa sa 96:86. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Paul Gasol sa 21 poenom, dok je Leonard dodao 17. Kod gostiju istakao se Drummond sa 20 koševa i 11 skokova.

 

Od ostalih rezultata Toronto, Utah Jazz i Los Angeles Clippersi uspjeli su da upišu gostujuće pobjede koh Charlotte Hornetsa, Orlando Magica i Ohlahoma City Thundera. Kao domaćini sigurni su bili Philadelphia protiv Indiane sa 109:105, Boston protiv New York Knicksa sa 115:87 i Portland protiv Sacramenta sa 122:120.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.