x

DOBRI LJUDI, SVAKA VAM ČAST: Novac za terapiju Nedima Delića prikupljen, lijek stiže za nekoliko dana!

Nakon što je objavljena priča o mladiću Nedimu Deliću iz Goražda kojem su hitno potrebne četiri doze lijeka Doxorubicin 40mg koji se može nabaviti u Sloveniji po cijeni od 3.500 dolara, novac je prikupljen te je u toku procedura za nabavku terapije.

Ovo je potvrdila Medina Delić, Nedimova sestra uz zahvalnost svima koji su na ovaj način pomogli njenom bratu kojem je prije dva mjeseca dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva te se liječi na odjelu infektologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

``Novac za lijek koji treba mom bratu je sakupljen. Želim u ime cijele porodice da se zahvalim svima koji su učestvovali u akciji. Do neba veliko hvala. Nadamo se brzoj nabavci lijeka i još bržem ozdravljenju. Također se nadamo da neće doći ni do kakvih komplikacija u međuvremenu. Zahvalna sam vam svima od srca. Moj braco će ako Bog da biti dobro.Više nema potrebe za uplatama, jer nažalost postoji još mnogo ovakvih slučajeva i želimo da i oni uspiju``, izjavila je Medina.

 

Porodica Delić nada se najboljem ishodu.

 

``Zzapočeo je proces vezan za papirologiju oko nabavke lijeka. I lijek bi u ovoj sedmici trebao stići. Nedim će svako 21 dan da prima terapije. Još uvijek se pojavljuje temperatura ali znatno manja nego na početku. Ljekari očekuju da će karcinom biti zaustavljen pa čak i uništen jer su terapije s pravom skupe. Efikasne su, a ukoliko dodje do nekih komplikacija javnost će biti obavještena. Trenutno zaustavljamo akciju po Nedimovom zahtjevu jer on želi da se i drugima pomogne``, kazala je Medina Delić.

 

Akciji podrške Nedimu Deliću odazvali su se brojni sugrađani, ustanove i preduzeća, veliki broj Bosanaca i Hercegovaca na čemu im je porodica Delić neizmjerno zahvalna.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.