x

DODJELA NAGRADA SPORTISTIMA: Mirza Pramenković proglašen Ambasadorom sporta BiH!

Mirza Pramenković je sinoć proglašen ambasadorom sporta BiH, a voditelji programa su dodali da se ovaj osamnaestogodišnjak bavi humanitarnim radom te da pomaže ljude kojima je pomoć potebna.

Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, sinoć je organizovana dodjela priznanja za najbolje sportiste naše zemlje u 2016. godini. Nagrade su dodijeljene u desetinama kategorija, a svečana dodjela je održana u Narodnom pozorištu. Najznačajnija nagrada, očekivano, dodjeljena je jedinom sportisti koji je u prethodnoj godini, Bosn i Hercegovini donio zlatnu medalju, postavši svjetski šampion u kick boxu za juniore. 

 

Mirza Pramenković je sinoć proglašen ambasadorom sporta BiH, a voditelji programa su dodali da se ovaj osamnaestogodišnjak bavi humanitarnim radom te da pomaže ljude kojima je pomoć potebna. Nakon što je primio priznanje, Pramenković je održao emotivni govor, u kojem je istakao da je svoju pobjedu na svjetskom prvenstvu posvetio svojoj domovini kao što će posvetiti sve pobjede koje očekuje i u nastavku svoje karijere.

 

Karatista Meris Muhović je odradio sjajnu godinu u kojoj je ostvario dvije srebrene i jednu zlatnu medalju na velikim takmičenjima, a to ga je kvalifikovalo za osvajanje jako značajne nagrade, prve u njegovoj karijeri.

 

Nagradu za najbolju sportistkinju godine je osvojila mlada i perspektivna džudistkinja Aleksandra Samardžić. Iako ima samo 19 godina, Aleksandra Samardžić je i u 2016. godini nastavila sa žetvom medalja, a u obraćanju javnosti nakon dodjele nagrade, objasnila je da će se truditi da nagrade osvaja i u budućnosti.

 

Kikbokser Mirza Pramenković i odbojkašica Edina Begić dobitinici su priznanja “Ambasador sporta”, dok je nagrada “Mirza Delibašić’’ uručena košarkašici Melisi Brčaninović. Oba laureata su se obratila okupljenim zahvalivši se na priznanjima koja su dobili, a svjestki juniorski prvak u kikboksu je istakao da je ponosan na sve što je ostvarioio pod zastavom Bosne i Hercegovine, kojoj je posvetio svoje uspjehe, ali i sve naredne koje bude osvajao, a kako kaže nada se da ći ih biti dosta u budućnosti.

(sport1.ba/senzacija.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.