x

DRAMA U ZEMUNSKOJ ŠKOLI: Djevojčica se objesila, učiteljica je skinula s omče!

Djevojčica od devet godina pokušala je da se objesi jučer u toaletu jedne osnovne škole u Zemunu, ali ju je u posljednji tren spasila učiteljica! Ovaj strašan slučaj desio se oko 17 sati, za vrijeme školskog odmora.

- Djevojčica je za vrijeme odmora ušla u ženski toalet, popela se na WC šolju, prebacila kanap preko cijevi od grijanja i namakla omču oko vrata. Drugi đaci su vidjeli da se nešto čudno dešava u ženskom toaletu, pa su brzo pozvali učiteljicu - otkriva izvor lista i dodaje:

 

- Utrčala je u WC i bukvalno u posljednjem trenutku skinula nesrećnu djevojčicu s vješala.

 

Ubrzo nakon incidenta u ovu zemunsku školu je došla policija i obavila uviđaj i informativne razgovore s direktorom škole i učiteljicom koja je spasla nesrećnu djevojčicu. Napravljen je zapisnik, a učenica koja je pokušala samoubistvo prebačena je u dječiju psihijatrijsku kliniku.

 

Vijest o toj drami brzo se pronijela školom i uznemirila sve učenike, pa su po većinu njih došli roditelji i prije završetka nastave.

 

Zašto je dijete od devet godina pokušalo da se ubije, za sada je potpuna misterija. Kako nezvanično saznaje Informer, ova učenica je i ranije pokušavala da naudi sebi i po svemu sudeći je iz nekog razloga psihički nestabilna. Zbog čega se to dešava trebalo bi da utvrde ljekari, a vjerovatno će u slučaj morati da se uključi i socijalna služba.

 

U posljednjih godinu dana u Srbiji se desilo najmanje sedam samoubistava maloljetnika.

 

Branka Kordić, klinički psiholog, kaže da djeca najčešće dižu ruku na sebe zbog problema u školi, neuzvraćene ljubavi, kao i zato jer trpe nasilje ili strahuju od roditeljske kazne.

 

- Sve veći broj slučajeva samoubistava djece nije pogodio samo Srbiju, već i cijeli svijet. Kod nas je to možda izraženije jer je porodica posljednjih godina angažovana po cijeli dan da zaradi pare za goli opstanak, pa roditelji jednostavno ne mogu da posvete vrijeme djeci koja su u pubertetu - priča Kordić.

 

Problem je, kaže ona, i što živimo u zemlji koja nema izgrađen sistem vrijednosti.

 

- Vaspitavate dijete i trudite se oko toga, a onda to dijete izađe napolje i čuje da je njegov tata luzer jer ne može da nađe dobar posao. Djeca se onda okreću nekim drugim vrijednostima i, nažalost, na razne načine pokušavaju da kazne svoje roditelje. Sam čin samoubistva jeste ličan, ali taj čin je i javan i on treba da poruči ``zašto mi niko nije pomogao`` - objašnjava Kordićeva.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.