x

Da li imaš dečka ili muškarca?!

Ako ti on nije muž ili vjerenik, onda ti je dečko. Ali, ta osoba muškog pola, može biti dječak u pravom smislu te riječi, bez obzira na njegove godine. Evo kako da znaš da li si odabrala mušakrca ili Petra Pana, i zašto je to bitno.

Obrati pažnju na sljedeće stvari:

 

Njegov stan ili kuća

Nije bitno kakav namještaj ima, da li je uređaj na kojem sluša muziku posljednja riječ tehnike, da li mu je kupatilo “wow”. Bitno je da nema đubreta, ostataka hrane na sve strane, kao i da je prostor opremljen tako da bude udobno mjesto, pravi dom, da ne liči na hotelsku sobu u kojoj se samo prenoći.

 

Ukoliko je muškarac lijen da održava čistim prostor u kojem živi, još više će ga mrziti da se potrudi oko bilo čega drugog u životu, pa i oko tebe.

 

Njegov posao

Ne znači da je dječak u duši onaj muškarac koji prodaje dječije igrčke, na primjer. Bitno je da ima planove za budućnost, da je ambiciozan, da želi da se pomjeri sa tačke A na tačku B.

 

Njegov način zabavljanja

Da li on ima hobi? Kako se relaksira? Šta ga zabavlja? Dobro razmilis da li ti treba neko ko je svakog vikenda “uz čašicu”, sa društvom, u provodu. Šta će ti muškarac koji ne zna šta će sam sa sobom, kojeg ne drži mjesto, nije mu dovoljno da ponekad ostane kod kuće i opusti se uz film, knjigu, na primjer.

 

Njegova briga o sebi

Bez obzira na to koliko je pijan, umoran, bolestan… on ne kuka i u stanju je da se brine o sebi. To može samo muškarac, nikako dečko.

 

Ako izlaziš s momkom kojeg treba da nosiš kući poslije noćnog izlaska, ili da ga “držiš na lancu” kako ne bi napravio neku glupost, onda sigurno imaš dečka, ne muškarca.

 

Njegovi problemi

Kada on ima problem, rješava ga mirno i samostalno. Ok je da te pita za mišljenje, da uvaži, prihvati tvoj savjet, ali i da se osloni isključivo na svoj um.

 

Ne treba ti dečko koji ne zna kako da riješi svoje probleme, još manje ti treba onaj koji očekuje da ti uvijek imaš “keca u rukavu”.

 

Njegovi prioriteti

Da, ti treba da budeš na vrhu te liste, ali ne treba da budeš jedina bitna stvar u njegovom životu. Ako tvoj muškarac zna šta želi od života i kako to da postigne, onda ti pored sebe imaš pobjednika, a pobjeđuju samo najbolji, zar ne?

 

Njegove odluke

“Uradiću sve što ti želiš, draga”, je ok čuti nekada, ali ne i živjeti samo po tom pravilu. Muškarac je zreo ako ima opcije da ti ponudi, a ne samo nova pitanja.

 

Njegove greške

Biraj onoga koji priznaje kada pogriješi. I Napoleon je pao, zašto ne bi, barem nekada, i tvoj muškarac? Griješiti je ljudski, na greškama se uči.

Samo dijete, da ne ka\emo dečko, gura pod tepih stakliće kada polomi vazu.

 

Njegova ljubav

“Volim te”, piše dečko na Facebooku, Twitteru, na ``tarabi``. Muškarac koji te voli, to ti možda neće ni reći, ali će raditi sve da ti to pokaže jer si sastavni dio njegovog života, njegov produžetak, koliko i on tvoj.

 

Ti nisi njegov plijen, ono sa čime se šepuri u društvu, ti se osoba koja mu život čini kvalitetnijim, ne samo ljepšim i zabavnijim.

 

Izvor: mondo.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.