x

Damir Slišković poginuo, dvoje povrijeđeno u sudaru!

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Žepča jutros u 2:20 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Damir Slišković (30) iz Goliješnice. 

Saobraćajna nesreća dogodila se u blizini tunela Karaula u kojoj su učestvovali Golf registarskih oznaka 008-T-380 kojim je upravljao smrtno stradali Slišković, Peugeot registarskih oznaka T-38-E-672 kojim je upravljao A.J. (23) iz Goliješnice kod Žepča, Škoda registarskih oznaka M-72-A-350 kojom je upravljao S.J. iz Sarajeva i kamion Man registarskih oznaka A74-T-145 kojim je upravljao Fahrudin Ibrahimović  iz Gradačca.

U saobraćajnoj nesreći povrede su zadobili i suvozač u Golfu Avgustin Mrkonjić te vozač kamiona Fahrudin Ibrahimović.

Smrtno stradali Slišković po dolasku Hitne pomoći Doma zdravlja Žepče još uvijek je davao znake života. Međutim, nakon što je prevezen u žepački Dom zdravlja preminuo je uslijed zadobijenih teških tjelesnih povreda.

Druga dvojica povrijeđenih prevezeni su na Urgentni odjel Kantonalne bolnice Zenica, gdje su im nakon pregleda konstatovane lakše tjelesne povrede.

Do udesa je, prema policijskom izvještaju, došlo nakon što je Golf kojim je upravljao Slišković, idući iz pravca Žepča prema Doboju, ostvario kontakt sa Škodom nakon čega je uslijedilo zanošenje vozila na putu te sudar sa kamionom  i Peugeotom.

Uviđaj na licu mjesta izvršila je žepačka policija uz prisustvo kantonalnog tužioca Adise Kadušić i vještaka saobraćajne struke Drage Ezgete. Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je u prekidu više od tri sata, a od 5,45 sati odvijao se naizmjenično.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.