x

Danko Dangubić iz Konjica pobjednik atraktivnih skokova na Bentbaši!

Na Međunarodnom takmičenju skakača u vodu ``Bentbaša Sarajevo 2017`` održanom danas pobjedu je odnio Danko Dangubić iz Konjica, a događaj je privukao brojne posjetioce.

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma SporTur iz Sarajeva, treći put je održano takmičenje u skokovima na Bentbaši ``Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017``.

 

Prvoplasirani takmičar ove godine bio je Danko Dagubić iz Konjica, drugoplasirani Elvir Kovačević iz Konjica, a trećeplasirani Rade Šćepanović iz Kolašina (Crna Gora). 

 

Iz godine u godinu ova manifestacija prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Ove godine učestvovali su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije te Bosne i Hercegovine, koji su na Bentbaši još jednom odmjerili svoje umijeće u skokovima u vodu.

Ove godine montažna platforma bila je postavljena na 17 metara, te je tako i takmičenje podignuto na viši nivo, a skakaonica na Bentbaši je, poslije Starog mosta u Mostaru, druga najviša skakonica u BiH i regiji.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.