x

Darko Živanović i Lucia Kimani pobjednici 1. Pale polumaratona!

Oko 300 učesnika uspješno je istrčalo 1. Pale polumaraton, koji je organizovala grupa trkača rekreativaca iz Atletsko rekreativnog kluba “Akademac” Pale, a podržala kompanija Lactalis BH. 

Kružnom stazom, koja je vodila kroz centar i oko Pala, trčala su se četiri kruga, a izazov je bio savladati 21,5 km. Najuspješnijim su se pokazali Lucia Kimani u ženskoj i Darko Živanović u muškoj kategoriji. Slađana Perunović i Alija Imamović završili su na drugom mjestu.

 

“Zadovoljni smo kako je protekao prvi festival trčanja na Palama. Ispunjena su naša očekivanja kada je u pitanju odziv ali i ostvareni rezultati. Sretni smo jer smo očigledno uspjeli animirati našu zajednicu da se rekreativno bavi trčanjem, što je sjajna aktivnost za održavanje zdravlja i rješavanja od svakodnevnog stresa. Zahvaljujem se kompaniji Lactalis BH za pruženu podršku u realizaciji našeg prvjenca”, izjavio je Severin Zeković, inicijator manifestacije i osnivač ARK Akademac Pale.

 

Pored polumaratona, održano je još šest utrka; štafetni polumaraton, trka zadovoljstva na 5 km i četiri utrke za djecu. 

 

“Sjajnu atmosferu zaista pravog festivala trčanja imali smo priliku doživjeti danas na Palama, gdje smo došli podržati svih sedam utrka. Učestvovale su sve generacije, a mi smo sretni jer smo bili dio manifestacije koja promoviše zdrave životne navike među cijelom populacijom, što je svakako u skladu sa vrijednostima naše kompanije “, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketig sektora Lactalis BH. 

 

Učesnici su, osim iz BiH, bili iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kenije, SAD-a, Njemačke i Mađarske. A osim rekreativaca, trčali su i profesionalni atletičari. Na 1. Pale polumaratonu sudjelovala su četiri velika imena, olimpijci Anđelko Ristićević, Darko Živanović, Lucina Kimani i Slađana Perunović. 

 

Podršku ovom sjajnom sportsko-rekreativnom događaju kompanija Lactalis BH pružila je sa Dukat čokoladnim mlijekom u kojem su uživali najmlađi učesnici, dok je Dukat Fit bio spreman na cilju za odrasle trkače. Idealan za konzumaciju nakon zahtjevnih fizičkih aktivnosti, osigurao je brz povratak snage i energije pobjednicima, ali i svim ostalim učesnicima. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.