x

Debi Jusufa Nurkića za Denver, povratak Kobea!

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić debitovao je za Denver Nuggetse.

Tim iz Colorada je u prvoj predsezonskoj utakmici poražen u San Diegu od Los Angeles Lakersa 98:95, a Nurkić je na debiju pružio dosta dobru partiju.

 

U ovom susretu se gotovo nakon godinu dana vratio i Kobe Bryant. Kobe je na početku pogađao, asistirao, ali su Nuggetsi uzvraćali na drugoj strani, pa je susret bio dosta izjednačen u prvom poluvremenu.

 

Nurkić je priliku za igru dobio krajem prve dionice. U odbrani je igrao dosta dobro, kupio je skokove, dok je u napadu bio poprilično brzoplet, te je promašio tri šuta na otvaranju.

 

Naš košarkaš je izuzetno dobro zatvarao reket i za nešto više od šest minuta na parketu u prvom poluvremenu uhvatio je pet skokova (1 ofanzivni), uz jednu asistenciju.

 

Nuggetsi su na odmor otišli s tri poena prednosti 54:51...

 

Lakersi su zahvaljujući Kobeu Bryantu preuzeli vodstvo u trećoj dionici. Vodili su cijelim tijekom treće dionice, a u posljednju četvrtinu su ušli sa četiri poena prednosti (76:72). Nurkić je priliku za igru dobio ponovo pred kraj treće dionice, a nije iskoristio posljednji napad Nuggetsa.

 

Prve poene u dresu Denvera Nurkić je postigao sredinom posljednje dionice nakon skoka u napadu. Lakersi su vodili konstantno i u posljednjoj dionici, a na  kraju su uspjeli da dođu do pobjede.

 

Jusuf Nurkić je pružio jako dobru partiju za Nuggetse. Ubacio je dva poena, imao je devet skokova i tri asistencije za 20  minuta na parketu. Kod Denvera je Ty Lawson ubacio 14 poena, Mozgov je dodao 13, a Lakerse su do pobjede vodili Kobe Bryant s 13 poena i rookie Jordan Clarskson sa 14.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.